חדשות

טיפולים המכוונים לעור מהווים את גישת הטיפול האופטימאלית כנגד לימפומה עורית מוקדמת (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EADV)

22/09/2017

 

בחולים עם לימפומה עורית בשלב מוקדם, טיפולים המכווים לעור, דוגמת טיפול מקומי בסטרואידים ופוטותרפיה, עשויים להביא להאטה או עצירת התקדמות המחלה, אך החולים מקבלים גם טיפול סיסטמי, כך עולה מהמחקר הראשון מסוגו בנושא ממאירות נדירה זו.

 

החוקרים אספו נתונים מ-42 מרכזים ב-14 מדינות לזיהוי גורמים פרוגנוסטיים עיקריים לטיפול, הישרדות ואיכות חיים של החולים.

 

מניתוח הנתונים עלה כי חולים עם מחלה בשלב מוקדם נוטים להיות צעירים יותר וייתכן וזהו הגורם לכך שעליה בגיל נחשבת לגורם פרוגנוסטי שלילי. עם זאת, למעשה, המחלה נפוצה יותר בצורות מתקדמות בקשישים.

 

שנתיים לאחר איסוף הנתונים, 472 חולים עדיין מצויים במעקב. מבין אלו, 80.7% אובחנו עם Mycosis Fungoides קלאסי ו-15.7% עם צורה פוליקולטרופית. הגיל החציוני עומד על 57 שנים, אך הגיל הממוצע משתנה עם התקדמות שלב המחלה. כשני-שליש מהחולים הם גברים.

 

הטיפולים בשלב מוקדם שנבחנו במחקר הנוכחי כללו טיפול מקומי בסטרואידים בלבד, פוטופרזיס, תחליבים, מעקב בלבד, Gemcitabine, פוטותרפיה, רדיותרפיה מקומית, טיפולים סיסטמיים (דוגמאת טיפול פומי ב-Bexarotene, Acitretin ו-Interferon), SEBT (Skin Electron-Beam Therapy) וטיפול מקומי וחרדל חנקני.

 

הטיפולי הנפוצים למחלה בשלב מוקדם כוללים טיפול UVB (Ultraviolet B) ו-PUVA (Psoralen and Ultraviolet A) וסטרואידים מקומיים.

 

מעקב בלבד הינה גישה אפשרית נוספת בשלבים מוקדמים של Mycosis Fungoides. בכל 71 החולים בקטגוריה זו לא תועדה התקדמות של המחלה. עם זאת, במקרים בהם בוחרים במעקב בלבד יש לקחת בחשבון גורמים דוגמת גיל החולה ומחלות רקע.

 

בחירת הטיפול תלויה באופן ברור בהיקף המחלה – בין אם יש נגעים מוגבלים, מיקום הנגעים וגרד – ובחולים בגיל צעיר יותר מוטיבציה גבוהה יותר לקבלת טיפול.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-European Academy of Dermatology and Venereology

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני