חדשות

טיפול ב-CAR T Cell מדגים תוצאות סותרות כטיפול קו שני ל-NHL בניסוי פאזה 3 (annual meeting of the American Society of Hematology)

21/12/2021

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

תוצאות ניסוי פאזה 3 חדש שהוצג במפגש השנתי של האגודה האמריקאית להמטולוגיה מראות כי Tisagenlecleucel לא הצליחה להתעלות על הטיפול הסטנדרטי כאשר ניתנה כטיפול קו שני לחולים עם לימפומות אגרסיביות עמידות לטיפול שאינן הודג'קין. הטיפול בתאי T לקולטן אנטיגן כימרי (CAR) לא שיפר הישרדות ללא אירועים (EFS) במחקר BELINDA פאזה 3, יתכן בגלל עיצוב המחקר או חוסר איזון במאפייני המטופל. למרות התוצאה השלילית, תובנות ממחקר זה יעזרו לפיתוח ניסויים קליניים עתידיים של טיפול בתאי T CAR, אמר החוקר הראשי. הממצאים של BELINDA, עומדים בניגוד לשני מחקרי טיפול בתאי T מסוג CAR אחרים. מחקרים אלו הראו שיפורים משמעותיים ב-EFS בטיפול הקו השני בלימפומות תאי B גדולות.

Tisagenlecleucel (tisa-cel), טיפול נגדCD19 , כבר אושר על ידי מנהל המזון והתרופות לטיפול בחולים עם לימפומות תאי B גדולות עמידות לטיפול לאחר לפחות שני קווים אחרים של טיפול מערכתי. מטרת פאזה 3, במחקר אקראי רב-מרכזי זה, הייתה להעריך את tisa-cel מוקדם יותר במהלך הטיפול בחולים עם מחלה אגרסיבית יותר.

הגישה הסטנדרטית לטיפול באותם חולים היא טיפול קו שני, בדרך כלל עם כימותרפיה משולבת, ואחריה השתלה עצמית של תאי גזע אם המחלה מגיבה לכימותרפיה. "למרבה הצער, רק מיעוט מאותם חולים יתגלו כסובלים ממחלה רגישה לכימותרפיה ויוכלו להמשיך להשתלה עצמית של תאי גזע", אמר. "ואפילו בתת-קבוצת החולים ההיא, התוצאות גרועות יחסית".

בהתאם, מחקר פאזה 3 BELINDA כלל מטופלים עם לימפומות אגרסיביות שאינן הודג'קין, שלא הגיבו לטיפול קו ראשון או שהופיעו שוב בתוך 12 חודשים. נקודת הסיום העיקרית של המחקר הייתה EFS. בעוד שנקודת הסיום העיקרית הזו לא הושגה עבור טיפול ב-tisa-cel לעומת טיפול סטנדרטי, שני מחקרים אקראיים אחרים, מפאזה 3 שהוצגו בפגישה הוכיחו כי טיפול בתאי CAR הרחיב את ה-EFS כאשר ניתן כטיפול קו שני של לימפומה. בניסוי ,ZUMA-7  axicabtagene ciloleucel שיפר משמעותית את ה-EFS לעומת הטיפול הסטנדרטי בטיפול בחולים עם לימפומה של תאי B גדולים, עמידה בפני או הישנות תוך 12 חודשים מטיפול קו ראשון הולם. באופן דומה, טיפול ב-lisocabtagene maraleucel  הוביל לשיפור משמעותי ב-EFS במחקר TRANSFORM.

לכתבה ב-Medscape

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני