הרצאות מצגות

סיקור הכנס ה-14 של החברה לאיכות הרפואה - מאי 2007

29/05/2007

השתתפות שיא של מאות הייתה בכנס ה-14 של החברה לאיכות ברפואה, נתון בהחלט מעודד המעיד על החשיבות והרצינות שהצוות הרפואי מעניק לנושא זה.

 

יו"ר החברה, ד"ר חנה גבע פתחה את הכנס תוך שהיא מציינת את התרגשותה ושמחתה להשתתפות הערה ולשיתוף הפעולה מצד הגורמים השונים במשה"ב, קופות החולים והאקדמיה. השנה התמקד הכנס בתחום הגריאטריה והטיפול בחולה הקשיש נבחן והוצג מזויות רבות ומגוונות: אישפוזי, כירורגי, פסיכולוגי, תרופתי וקהילתי.

 

יו"ר הר"י, ד"ר בלשר, בירך את החברה והמשתתפים, אך ציין מס' מגמות מדאיגות כמו הרחבת הביטוחים המשלימים אשר עלולה להוציא מתוכן את סל הבריאות ולפגוע בשכבות החלשות יותר, וכן את התפתחות הרפואה האישפוזית הפרטית.

 

ד"ר איתמר שליט פתח בהרצאה מעניינת מאוד בה הציג והדגים את מערכת נע"מ (ניהול עצמי מחלקתי) המופעלת במחלקות בתי החולים של הכללית תוך מתן דוגמאות מ"החיים" על האופן שבו המערכת מסייעת הלכה למעשה לשיפור ביצועים ויכולות של המחלקות. הרצאה מעניינת וחשובה מאוד.

 

ניהול עצמי מחלקתי – נע"ם, בניית מדדים קליניים לבתי החולים - להרצאה המלאה לחצו כאן

 

פרופ' ברנר , יו"ר האיגוד לגריאטריה, האיגוד שהיה שותף לנושא הכנס, הציג את הבסיס לרפואה הגריאטרית ולאספקטים השונים והיחודיים של הטיפול בחולה הקשיש.

בסיום ההרצאה שאל יו"ר המושב, פרופ' אבי פורת את פרופ' ברנר: איזה מדד איכות אחד היית רוצה שיתווסף ושינותח באופן שיטתי בהקשר של הטיפול בחולה הקשיש ? פרופ' ברנר לא היסס וביקש שלמדדי האיכות הקשורים לטיפול בחולה הקשיש יתווסף מדד שיבחן ביצוע של הערכה קלינית ותרופתית של חולה קשיש לאחר שיחרורו מהאישפוז, שכן, כפי שגם עולה מהרצאתו של פרופ' ברנר - ביצוע שלב זה הוא חיוני וחשוב ביותר בחולה הקשיש.

איכות הטיפול הרפואי בזקן - להרצאה המלאה לחצו כאן

 

ד"ר מיכאל דור תיאר את תהליך הבקרה שמקיים משה"ב בבתי החולים ובקופות, הקשיים המיוחדים, האתגרים והתוכניות לעתיד. בתוך הרצאתו שולבו לא מעט סיפורים מהיום יום אשר הדגימו והמחישו את הבעייתיות מצד אחד, ואת ההתקדמות הרבה בתהליך הביקורת בתקופה האחרונה, מאידך.

 

תהליך הבקרה שמקיים משה"ב בבתי החולים ובקופות  - להרצאה המלאה לחצו כאן

 

את מושב המליאה סיים ד"ר אמיתי זיו, מנהל מסר (מערכות סימולציה רפואית) בהרצאה מרתקת וחשובה ביותר שבה עמד על החשיבות העצומה שיש למערכות סימולציה ברפואה, על הפוטנציאל האדיר והיתרונות הגדולים שמעניקים מערכות סימולציה לצוות רפואי המתאמן. דגש מיוחד ניתן לכך שמערכות הסימולציה הקיימות כיום במסר הן מגוונות ביותר - החל ממכשירי ובובות הייטק משוכללות המאפשרות אימון במצבים כירורגים מסובכים, וכלה בשחקנים המדמים סיטואציות אנושיות קשות שכולנו מכירים, אך שההתנסות בהן באמצעות סימולציה, תחקור ולמידה מעניקה יכולות התמודדות משופרות ל"חיים האמיתיים".

 

סימולציה רפואית ככלי לקידום איכות ברפואה - להרצאה המלאה לחצו כאן

 

בצמוד למועד הכנס פורסמו כידוע המדדים של איכות ברפואה לשנת 2006 . 

ענת ריסקין סגל הציגה את התכנית והמימצאים המרכזיים.

 


 

 

במושב מקביל, הציגה ענת עקה-זוהר מחקר מעניין שבחן את מאפייני השימוש בחדרי המיון בארץ באוכלוסיה קשישה.

 

סקר פניות קשישים (בני 75 ומעלה) למלר"דים (מחלקות לרפואה דחופה) בישראל  - להרצאה המלאה לחצו כאן

 

 

כיצד המימסד הרפואי מתייחס למדידה ולתגמול עבור איכות ? בשאלה מעניינת זו עסקה ד"ר רחל ווילף מירון

 

 

 

 

 

מהם הגורמים המעכבים והממריצים ביצוע רפואה מונעת בקרב אוכלוסיה קשישה ? האם יש הבדל בין התמחויות הרופאים באשר לביצוע רפואה מונעת ? בשאלה חשובה זו עסקה ד"ר נטע בנטור, אשר הציגה סקר מעניין.

 

 

מצגות נוספות מהכנס ניתן למצוא באתר החברה לאיכות ברפואה: www.qualitymed.org.il

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני