חדשות

טיפול אימונותרפי מוביל לשיפור הישרדות כוללת בחולי מלנומה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACR)

09/04/2017

 

טיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) – לבד או במשלב עם Ipilimumab (יירבוי) – הוביל לשיפור הישרדות כוללת בחולים עם מלנומה מתקדמת, שלא קיבלו טיפול קודם, בהשוואה לטיפול ב-Ipilimumab בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AACR (American Association for Cancer Research).

 

החוקרים מדווחים כי ב-945 החולים במחקר CheckMate 067, חציון ההישרדות הכולל טרם נקבע בשתי קבוצות המטופלים ב-Nivolumab ועמד על 20 חודשים בקבוצת הטיפול ב-Ipilimumab.

 

טיפול ב-Nivolumab בשילוב עם Ipilimumab וכטיפול מונותרפי הפחית את הסיכון היחסי לתמותה בהיקף של 45% ובהיקף של 37%, בהתאמה, בהשוואה לטיפול ב-Ipilimumab בלבד.  שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שנתיים עמדו על 64% עם טיפול משולב, 59% עם Nivolumab בלבד ו-45% עם Ipilimumab בלבד.

 

חציון משך התגובה טרם נקבע בקבוצת הטיפול המשולב; משך התגובה עמד על 31.1 חודשים ו-18.2 חודשים בקבוצת Nivolumab בלבד ו-Ipilimumab בלבד, בהתאמה. החוקרים מציניים כי שיעורי התגובה המלאה השתפרו עם שני המשטרים שכללו Nivolumab מאז הוצגו הנתונים בשנת 2015. השיעורים  המדווחים כיום עומדים על 17.2% עם טיפול משולב ועל 14.9% עם טיפול ב-Nivolumab בלבד.

 

שיעור אירועים חריגים בדרגה 3/4 על-רקע הטיפול התרופתי עמד על 58.5% עם טיפול משולב, 27% עם Ipilimumab בלבד ו-20.8% בקבוצת הטיפול ב-Nivolumab בלבד. הטיפול המשולב לווה גם בשיעור גבוה יותר של הפסקות טיפול עם שיעורי הפסקת טיפול עקב אירועים חריגים שעמדו על 39.6% עם טיפול משולב, לעומת 16.1% עם Ipilimumab בלבד ו-11.5% עם Nivolumab בלבד.

 

במהלך המחקר תועדו ארבעה מקרי תמותה על-רקע הטיפול: שני מקרים בקבוצת הטיפול המשולב ומקרה אחד בכל קבוצת טיפול מונותרפי.

 

החוקרים השלימו ניתוח לפי תתי-קבוצות במטרה לאסוף מידע אודות סמנים העשויים לסייע בהנחיית הטיפול. עם זאת, הם מזהירים כי ניתוחים אלו אינם חזקים דיו בכדי לספק תוצאות דפיניטיביות בנושא.

 

לדברי החוקרים, ללא תלות בטיפול האימונותרפי הנבחר כיום לחולי מלנומה מתקדמת, רשימת האפשרויות צפויה להתרחב עוד בעתיד.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACR

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני