חדשות

האם יש תועלת בהמשך טיפול ב-Nivolumab לאחר התקדמות מלנומה? (JAMA Oncol)

11/07/2017

 

בחלק מהחולים היציבים-קלינית עם מלנומה מתקדמת תתכן תועלת להמשך טיפול ב- Nivolumab (אופדיבו) לאחר התקדמות המחלה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.

 

להערכת התועלת האפשרית של המשך טיפול ב- Nivolumab לאחר התקדמות הממאירות, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 526 חולים עם מלנומה מתקדמת (גיל חציוני של 62 שנים) משני מחקרים בשלב III (CheckMate 066 ו-CheckMate 067), שנטלו טיפול מונותרפי ב- Nivolumab (3 מ"ג/ק"ג במתן תוך-ורידי כל שבועיים) עד התקדמות המחלה או עד תופעות לוואי בלתי-מתקבלות על הדעת; ניתן היה לטפל בחולים מעבר להתקדמות במידה וזוהתה תועלת קלינית ללא אירועים חריגים משמעותיים.

 

החוקרים מדווחים כי ב-306 חולים (58%) תועדה התקדמות של המחלה. ב-35 מהחולים הללו (28%) ניתן טיפול מעבר להתקדמות המחלה, כלומר, הם המשיכו ב- Nivolumab למשך לפחות שישה שבועות לאחר התקדמות המחלה.

 

בתת-קבוצה שכללה 24 חולים עם המשך טיפול לאחר התקדמות (28%) תועדה ירידה בגודל נגע המטרה של למעלה מ-30% לאחר התקדמות, בהשוואה למצב בתחילת המחקר. חציון הזמן מהתקדמות עד ירידה בגודל הנגע עמד על 1.4 חודשים.

 

בעת ניתוח הנתונים, 65 מהחולים שהמשיכו בטיפול לאחר התקדמות המחלה (76%) ו-21 חולים עם ירידה של למעלה מ-30% לאחר התקדמות, בהשוואה למצב בתחילת המחקר (88%) עדיין שרדו, כולל 27 חולים שהמשיכו בטיפול לאחר התקדמות (32%) ו-11 מהחולים עם ירידה של למעלה מ-30% לאחר התקדמות (46%).

 

בקרב חולים עם המשך טיפול לאחר התקדמות המחלה, חציון הזמן מהתקדמות המחלה עד טיפול אחרון עמד על 4.7 חודשים, בעוד שחולים עם ירידה של מעל 30% בגודל הנגע עם המשך טיפול לאחר התקדמות המחלה נטלו את הטיפול למשך חציון של 7.6 חודשים.

 

שיעור האירועים החריגים היו דומים בחולים עם המשך טיפול לאחר התקדמות (6%) ובאלו שלא המשיכו בטיפול לאחר התקדמות המחלה (4%).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי המסר העולה מהמחקר הוא כי בחלק מהחולים המטופלים ב- Nivolumab עם גדילה של הגידול בסריקות הראשונות יש עדות לתגובה קלינית עם המשך טיפול ובבדיקות הדמיה נוספות. ממצאים אלו דומים לאלו שתוארו בעבר עם טיפול ב-Ipilimumab.

 

JAMA Oncol 2017

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני