חדשות

מומחים תומכים בטיפול אדג'וונטי ב-Nivolumab כנגד מלנומה (מתוך מדסקייפ)

22/01/2018

 

לאחר אישור התרופה לשימוש אדג'וונטי בטיפול במלנומה, Nivolumab (אופדיבו) צפויה להפוך לטיפול הסטנדרטי החדש במקרים אלו, כך טוענים מומחים שלקחו חלק בפיתוח התרופה. הטיפול ב- Nivolumab אושר לאחר שהדגים יעילות עדיפה ורעילות קלה יותר בהשוואה ל-Ipilimumab במחקר ראש בראש בשלב 3.

 

תוצאות מחקר CheckMate 238 שהוצגו במהלך כנס ESMO ובו-זמנית בכתב העת New England Journal of Medicine העידו כי טיפול אדג'וונטי ב- Nivolumab הביא לעליה של 35% בהישרדות ללא-הישנות, בהשוואה לטיפול אדג'וונטי ב-Ipilimumab, תוך הפחתת שיעור אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה בכשליש.

 

באותה עת, המחקר כלל 906 חולים שהיו מיועדים לטיפול במשך עד שנה אחת. המחקר הופסק מוקדם בשל התועלת בקבוצת הטיפול ב- Nivolumab. חשוב לציין כי התועלת תועדה בכל תתי הקבוצות, כולל חולים עם ובלי מוטאציית BRAF.

 

המומחים מסבירים כי לאחר הסרה ניתוחית של מלנומה, רופאים וחולים יחדיו לעיתים מתקשים עם רעיון טיפול אדג'וונטי נוסף מאחר והמחלה אינה ניתנת עוד לזיהוי, למרות שבהחלט ייתכן כי עוד תשוב. לאור היעילות המרשימה של הטיפול במלנומה בשלב III ו-IV, Nivolumab עשוי להפוך לטיפול הסטנדרטי הבא במניעת הישנות מלנומה לאחר הסרה ניתוחית.

 

במחקר CheckMate 238, שיעורי הישרדות ללא-הישנות לאחר 12 חודשים עמדו על 70.5% עם Nivolumab לעומת 60.8% עם Ipilimumab. שיעור זה צנח ל-66.4% ו-52.7%, בהתאמה, לאחר 18 חודשים.

 

הטיפול ב- Nivolumab לווה בהישרדות ללא-הישנות שהייתה ארוכה יותר משמעותית, בהשוואה ל-Ipilimumab, עם יחס סיכון להישנות מחלה או תמותה של 0.65.

 

יתרה מזאת, שיעור קטן יותר של חולים תחת Nivolumab פיתחו אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה, בהשוואה ל-Ipilimumab (14.4% לעומת 45.9%, בהתאמה), עם סיכוי נמוך יותר לאירועים חריגים על-רקע הטיפול שהובילו להפסקת הטיפול (9.7% לעומת 46.2%, בהתאמה).

 

מומחים אחרים מציינים כי נתוני מחקר KEYNOTE 054, בו Pembrolizumab (קיטרודה) נבחן בהשוואה לפלסבו בחולים בסיכון גבוה עם מלנומה בשלב III לאחר כריתה מלאה, יוצגו באפריל הקרוב. במחקר זה, בחולים עם מלנומה בשלב IIIa-c התוצאות היו מבטיחות, עם ממצאים פחות או יותר דומים לאלו שתועדו עם Nivolumab.  להערכתם, בקרוב מאוד שתי התרופות יאושרו באירופה כטיפול אדג'וונטי.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני