חדשות

יעילות ובטיחות משלב Pembrolizumab עם Ipilimumab במינון מופחת כנגד מלנומה מתקדמת (Lancet Oncol)

25/02/2018

 

בכתב העת Lancet Oncology פורסמו תוצאות מחקר בתווית-פתוחה בשלב 1/2 (KEYNOTE-029), שכלל 153 חולים עם מלנומה גרורותית, שלא קיבלו טיפול אימונותרפי בעבר וטופלו במשטר חדש של Pembrolizumab (קיטרודה) במינון הסטנדרטי דאז של 2 מ"ג/ק"ג, אחת לשלושה שבועות, עם תוספת Ipilimumab (יירבוי) במינון נמוך יחסית של 1 מ"ג/ק"ג, במהלך ארבעת מחזורי האינדוקציה הראשונים.

 

לאחר חציון מעקב של 17 חודשים, החוקרים דיווחו כי שיעור גבוה מאוד (72%) מהחולים קיבלו את כל ארבע מנות טיפול אינדוקציה ו-42% מאלו המשיכו לטיפול אחזקה. רק כ-14% מהחולים הפסיקו את הטיפול בשל אירועים חריגים על-רקע הטיפול, ושיעור האירועים החריגים האימוניים בדרגה 3/4 היה יחסית חיובי (27%) ועמד כל כמחצית מהשיעור המקובל עם המינון הגבוה יותר של Ipilimumab עם Nivolumab כפי שתואר במחקר CheckMate 067.

 

מעניין לציין, כי במחקר KEYNOTE-029, תת-פעילות של בלוטת התריס תועדה ב-16% מהחולים והיפרתירואידיזם תואר ב-11% מהחולים. עם מעכבי בקרה חיסונית, חולים לעיתים קרובות מפתחים היפרתירואידיזם, לאחר מכן הרס של בלוטת התריס ותת-פעילות של בלוטת התריס, לכן תתכן חפיפה משמעותית בין השתיים.

 

הבשורות הטובות הן כי נתוני היעילות במחקר זה היו מצוינים. שיעורי התגובה עמדו על 61%; שיעורי ההישרדות המשוערים לאחר שנה אחת עמדו על 89% ושיעורי ההישרדות ללא-התקדמות עמדו על 69%. מדובר בשיעורים טובים מאוד, אשר עומדים בגאון אל מול תוצאות משטר רעיל יותר של Ipilimumab במינון 3 מ"ג/ק"ג ו-Nivolumanb במינון 1 מ"ג/ק"ג במהלך ארבעת מחזורי האינדוקציה, מאחר וחציון ההישרדות ללא-הישנות עמד על כ-11.5 חודשים, המתמודד היטב עם צפי חציון הישרדות ללא-התקדמות של 69% במחקר KEYNOTE-029 הנוכחי.

 

שיעורי ההישרדות לאחר שנה אחת במחקר CheckMate 067 נעו סביב 80-85%, שיעורים די דומים לשיעור של 89% במחקר הנוכחי. בסיכומו של דבר, משילוב נתונים אלו עולה כי מינון מופחת של Ipilimumab, בשילוב עם Pembrolizumab במקום Nivolumab, הינו משטר וטוב מאוד עם שיעורי תגובה טובים ויעילות ראשונית טובה מאוד. יש לציין כי במחקר CheckMate 067 פורסמו נתוני הישרדות לאחר שלוש שנים, בעוד שבמחקר KEYNOTE הנוכחי חציון המעקב עומד על 17 חודשים בלבד. עם זאת, מדובר בנתונים מעודדים מאוד והמחקר ימשיך לשלב 2 עם השוואת מינונים שונים ומשטרי טיפול שונים.

 

Lancet Oncol. 2017;18:1202-1210

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני