חדשות

חוקרים ישראלים פיתחו חיסון המורכב מננו-חלקיקים שהדגים יעילות גבוהה במניעה ובטיפול במלנומה בעכברים (Nature Nanotechnology ,הארץ)

05/08/2019

מאת מערכת אי-מד

ע"פ כתבה ב"הארץ" חוקרים מאונ' ת''א דיווחו במאמר שפורסם היום ב-Nature Nanotechnology על כך שפיתחו חיסון כנגד מלנומה שנמצא יעיל בעכברים. החיסון מורכב מננו-חלקיקים שלאחר שהוזרקו לעור גורמים להפעלת מערכת החיסון נגד תאי המלנומה.

ע"פ המחקר, הטיפול, בשילוב תרופות הנמצאות כבר בשימוש, גם משפר באופן משמעותי את יעילות הטיפול בגידולים קיימים. בנוסף, החוקרים סבורים כי ייתכן שאפשר יהיה להשתמש בחיסון גם כטיפול למניעת התפשטות גרורות מלנומה במוח.

לצורך הערכת יעילות החיסון כטיפול מונע הזריקו החוקרים את את החיסון לעכברים בריאים. רק לאחר מכן הוזרקו לעכברים תאי מלנומה. ע"פ החוקרים, הננו-חלקיקים פעלו באותה מתכונת כמו שעובדים חיסונים נגד מחלות הנגרמות על ידי נגיפים: הפעילו את מערכת החיסון של העכברים, כך שאלה זיהו ותקפו את תאי המלנומה. החוקרים מדווחים כי כל העכברים שלא קיבלו את החיסון מתו בתוך 24 ימים, ולעומת זאת,  כ-50% מהעכברים שחוסנו שרדו גם לאחר 66 ימים. החוקרית הראשית, פרופ' סצ'י-פאינרו אמרה ל"הארץ":  "המשמעות היא שמעכשיו, מערכת החיסון של העכבר המחוסן תתקוף את תאי המלנומה, אם וכאשר יופיעו בגופו".

במחקר נוסף שבחן את יעילות החיסון כטיפול במלנומה קיימת, נמצא שהזרקת החיסון, בשילוב עם איברוטיניב הובילה לשיפור מובהק בתוצאות70% מהעכברים שקיבלו את השילוב של החיסון עם איברוטיניב שרדו לאחר 28 ימים  לעומת 0% הישרדות בעכברים שלא קיבלו את החיסון והטיפול התרופתי במשולב.  החוקרים מדגישים כי שיעורי התגובה שהתקבלו במחקר שלהם גבוהים משמעותית משיעורי התגובה המוכרים בטיפולים אימונותרפיים.

תוצאות מעודדות התקבלו גם לגבי טיפול במלמונה גרורתית המשגרת גרורות למוח.

החוקרים מאמינים כי השיטה שפיתחה והוכיחה יעילות בעכברים עשויה להתאים ליישום בטיפול בבני אדם.

Nature Nanotechnology

לכתבה ב"הארץ"

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני