חדשות

התועלת של לימפוציטים חודרי-גידול כנגד מלנומה עמידה לטיפול (מתוך כנס ASCO)

07/06/2020

 

בלמעלה משליש מהחולים עם מלנומה מתקדמת ועמידה לטיפול תועדה תגובה ממושכת לטיפול אוטולוגי בלימפוציטים חודרי-גידול (Tumor-Infiltrating Lymphocytes), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Oncology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין אפשרויות טיפול רבות בחולים עם מלנומה מתקדמת אשר התקדמה תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית וטיפול ייעודי. טיפול ב-TIL עשוי להגביר את מנגנוני ההגנה הטבעית של הגוף כנגד ממאירות ומחקרים הצביעו על תגובה ממושכת בחולי מלנומה שקיבלו טיפולים רבים בעבר.

 

מחקר C-114-01 היה מחקר בשלב 2, בתווית-פתוחה, רב-מרכזי, להערכת היעילות והבטיחות של Lifileucel בחולים עם מלנומה גרורתית לא-נתיחה שהתקדמו תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית ומעכבי BRAF/MEK, במידה והייתה עדות למוטאציית BRAFv600. החוקרים מדווחים כעת על מדגם שני של 66 חולים שטופלו ב-TIL. הגידולים הוסרו במרכזים המקומיים, עובדו במרכזי הראשיים לייצור TIL ונשלחו חזרה לאתרים בהליך שארך 22 ימים. הטיפול כלל שבוע אחד של טיפול כנגד לימפוציטים, עירוי Lifileucel יחיד ועד 6 מנות של IL-2.

 

החוקרים מדווחים כי המשתתפים במחקר קיבלו בממוצע 3.3 טיפולים קודמים (כולם קיבלו טיפול במעכבי PD-1, 80% טופלו במעכבי CTLA-4 ו-23% במעכבי BRAF/MEK). מבין המשתתפים במחקר, ב-44% הייתה עדות לנגעים בכבד/מוח וב-40.9% מהחולים ערכי LDH עלו על הסף העליון של הנורמה.

 

מהנתונים עולה כי שיעורי תגובה אובייקטיבית עמדו על 36.4% (שני מקרים של תגובה מלאה, 22 מקרים של תגובה חלקית) ושיעורי בקרת מחלה עמדו על 80.3%.

 

מרווח הזמן עד לתגובה עמד על 1.9 חודשים ולאחר חציון מעקב של 17 חודשים, חציון שיעורי בקרת מחלה טרם נקבע.

 

החוקרים מדווחים עוד כי ב-6 חולים שהגיבו לטיפול תועדה התקדמות מחלה, שני חולים הלכו לעולמם ושניים החלו טיפול אחר כנגד ממאירות, ללא התקדמות.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב-Lifileucel הוביל לשיעורי תגובה אובייקטיבית של 36.4% וחציון משך בקרת מחלה של 17.0 חודשים בחולי עם מלנומה ממארת בהם תועדה התקדמות מחלה לאחר קווי טיפול רבים.

 

מתוך כנס ASCO

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני