חדשות

סינדרום מטבולי קשור לסיכון מוגבר לחזרת פירפור פרוזדורים לאחר אבלציה (J Am Coll Cardiol )

22/04/2012

מימצאי מחקר חדש מה-J Am Coll Cardiol מצביעים על כך שנוכחות סינדרום מטבולי קשורה לסיכון מוגבר לחזרה של פירפור פרודרוים (AF) לאחר ביצוע של אבלציה באמצעות קתטר.

החוקרים עקבו אחר 1496 מטופלים אשר עברו אבלציה לצורך הפסקת ה-AF, ביניהם 485 שהיו עם סינדרום מטבולי.

לאחר הפעולה שיעור דומה של מטופלים (14.4% באלו עם הסנדרום המטבולי ו-12.1% באלו שללא הסינדרום, ללא הבדל מובהק סטטיטי ) סבל מ-AF עיקש גם לאחר הפרוצדורה. קבוצה זו עברה היפוך חשמלי לצורך החזרתם לקצב סינוס .

לאחר 21 חודשי מעקב, נמצא שבקרב 39% מהמטופלים עם סינדרום מטבולי הייתה חזרה של AF לעומת 32% בלבד בקבוצה שהייתה ללא סינדרום מטבולי (p=0.005).

בניתוח נוסף, החוקרים מצאו ששיעור הכישלון הגבוה יותר הופיע רק במטופלים עם AF שאינו פרוקסימלי, ולא באלו שהיו עם AF פרוקסימלי.

בין המטופלים עם AF שאינו פרוקסימלי הייתה גם עליה במרקרים דלקתיים (CRP וספירת תאים לבנים) , ומימצא זה היה גם סמן חיזוי לחזרה של AF או טכיקרדיה.

החוקרים מסכמים כי ניתן לאמר בזהירות המתחייבת שקיים קשר בין סינדרום מטבולי וסיכון גבוה יותר לחזרה של AF בקרב אלו הסובלים מ-AF שאינו פרוקסימלי, אשר מתווך באמצעות דלקת. לא ברור מדוע סמנים דלקתיים לא הצליחו לחזות תוצאות במטופלים עם AF פרוקסימלי.

החוקרים משערים שסינדרום מטבולי שהוא מצב מתמשך אשר קשור לעלייה בסמנים הדלקתיים משפיע על הסיכון ל-AF ולכן צעד חד פעמי של אבלציה אינו יכול להספיק בהפסקת ה-AF לאורך זמן.

J Am Coll Cardiol 2012;59:1295-1303.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני