מאת מערכת אי-מד
במאמר המתפרסם היום באתר "הארץ" מציג ד"ר חוליו וינשטיין (בתמונה), מנהל היחידה לסוכרת במרכז הרפואי וולפסון ורופא במרכז DMC לטיפול בסוכרת, את גודמי הסיכון להתפתחות סוכרת סמויה/קדם סוכרת, וכן את הדרכים למניעתה. זאת לאחר שהגדיר מהי סוכרת סמויה (ערכי סוכר בצום בין 90-126 מ"ג/ד"ל).
בין גורמי הסיכון המרכזיים נכללים:
- רקע משפחתי לסוכרת
- עודף משקל או השמנת יתר
- מצב סטרסוגני (דחק)
- עבודה ואכילה בשעות הלילה
- נשים עם רקע של סוכרת הריונית
- מחלות פסיכיאטריות
מניעת התפתחות סוכרת סמויה ניתנת להשגה באמצעות פעילות גופנית, ירידה מתונה במשקל, ואף שימוש בתרופות שנמצאו כמסוגלות למנוע התפתחות סוכרת (הערת המערכת, למשל מטפורמין).
למאמר ב"הארץ"