מאמרי מערכת

אונטוגנזה של יכולת קשירת בילירובין והאפקט של מצב קליני בפגים שנולדו עם משקל נמוך מ-1300 גרם (מתוך PEDIATRICS)/ ד''ר ברזילי, עורך נאונטולוגיה

13/02/2008

 

בילירובין הוא חומר רעיל למוח, כאשר בצורתו הלא קשורה הוא יכול להיכנס למוח. בילירובין לא מצומד ולא קשור בסרום עשוי להיות פרדיקטור טוב של אנצפלופתיה של בילירובין. רמות בילירובין לא קשור עשויות להיות תלויות ביכולת של אלבומין לקשור בילירובין. יכולת זו לא תוארה בפגים שנולדו לפני שבוע 28 של ההיריון.

 

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את היכולת של יכולת קשירת בילירובין ואת האפקט של מצב קליני בפגים, שנולדו בשבוע מאוד מוקדם של ההיריון.

 

המחקר נערך על 152 פגים (שנולדו בין שבועות 23-31 של ההיריון, במשקל 440-1300 גרם) באופן פרוספקטיבי. בגיל 5 ימים, נמדדו רמות בילירובין כולל ובילירובין לא קשור בסרום בעזרת אנלייזר של בילירובין A1 לא קשור. בנוסף, נמדדה רמת אלבומין בעזרת שיטת Bromocresol-purple.

 

תרשימי Scatchard שימשו להעריך את האפיניות ויכולת הקשירה של בילירובין. מצב קליני עבור כל תינוק דורג כסיכון גבוה, בינוני או נמוך על ידי שימוש בניקוד של מודל פיזיולוגיה אקוטית ניאונטלית שעבר התאמה. סיכון נמוך נחשב מצב יציב קלינית.

 

לבילירובין לא קשור הייתה קורולציה ישירה ומשמעותית לבילירובין הכללי והוא היה גבוה יותר בפגים לא יציבים בהשוואה לכאלה, שמצבם היה יציב. עבור כל אוכלוסיית המחקר, יכולת קשירת הבילירובין הייתה קשורה ישירות עם גיל ההיריון. יכולות קשירת הבילירובין של תינוקות בקבוצות סיכון נמוך וגבוה גם כן היו קשורות ישירות לגיל ההיריון. יכולת קשירת הבילירובין הייתה גדולה יותר בקבוצת הסיכון הנמוך (20.8 ± 4.6 mg/dL, 356 ± 79 µmol/L) בהשוואה לקבוצת סיכון הבינוני (17.8 ± 3.5 mg/dL, 304 ± 60 µmol/L) או לקבוצת סיכון הגבוה (17.3 ± 3.4 mg/dL, 296 ± 58 µmol/L). אפיניות קשירת בילירובין לא השתנה בהתאם למצב סיכון קליני או בהתאם לגיל ההיריון.

 

לסיכום, בתינוקות, שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך, יכולת קשירת בילירובין פרופורציונאלית באופן ישיר לגיל ההיריון. יכולת קשירת בילירובין הייתה נמוכה יותר ורמת בילירובין לא קשור הייתה גבוהה יותר בפגים לא יציבים בהשוואה לפגים יציבים. תוצאות המחקר הנוכחי יכולים לעזור בניהול הטיפול  בהיפרבילירובינמיה בפגים, שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך.

 

PEDIATRICS Vol. 120 No. 5 November 2007, pp. 1067-1073

 

הערות עורך:

מחקר זה נותן לנו מדד נוסף מדוע יש להיות רגישים יותר מרמות הבילירובין. מלבד העובדה שה-BBB של פגים קטנים פחות מפותח, הרי שגם יכולת הקשירה שלהם נמוכה יותר.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני