מאמרי מערכת

סמנים בפלזמה של עקה חימצונית : קשר למחלת ריאות וטיפול ב-NO בשאיפה בפגים (מתוך PEDIATRICS) / מאת ד''ר ברזילי, עורך נאונטולוגיה

04/06/2008

טיפול ב-NO (nitric oxide) בשאיפה בפגים מונשמים משפר הישרדות ללא עלייה בשיעור BPD (bronchopulmonary dysplasia). למרות זאת, אין מידע בנוגע לאפקטים אפשריים של טיפול זה על עקה חימצונית. השערת החוקרים הייתה, שטיפול ב-NO בשאיפה לא משפיע על ריכוזים של סמנים בסרום של עקה חימצונית.

 

כחלק ממחקר Nitric Oxide Chronic Lung Disease החוקרים אספו דגימות דם באינטרוולים ספציפיים מתת אוכלוסיה של 100 תינוקות, שנולדו במשקל לידה מתחת ל-1250 גרם וקיבלו NO בשאיפה (20 ppm עם ירידה עד ל-2 ppm) או גז פלצבו למשך 24 יום. הבדיקות, שבוצעו על דגימות הפלזמה כללו חלבון כולל, 3-nitrotyrosine וקרבונילציה (הכנסת רדיקל קרבוניל למולקולה) תוך שימוש במבחנים אימונים.

 

המאפיינים הדמוגראפיים והמשתנה העיקרי של תינוקות ייצגו קבוצה שלמה של תינוקות, שהשתתפו במחקר Nitric Oxide Chronic Lung Disease. בכל התינוקות בנקודת ההתחלה, לפני קבלת הגז, הריכוז הכולל של חלבון היה בקורולציה שלילית עם ניקוד חומרה רספירטורית וקרבוניל בפלזמה היה בקורולציה חיובית עם ניקוד החומרה, ממצא התומך בקשר בין עקה חימצונית וחומרת מחלת הריאה. תינוקות, ששרדו ולא פיתחו BPD היו בעלי ריכוז קרבונילציית חלבון נמוכים יותר בעת הכניסה למחקר בהשוואה לאלה עם תוצאים בלתי רצויים. בכל אחת מ-3 נקודות הזמן (1-10 ימים) במהלך החשיפה לגז, לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין תינוקות הביקורת ובין התינוקות, שקיבלו את הטיפול, מבחינת ריכוזי חלבון בפלזמה, 3-nitrotyrosine וקרבונילציה.

 

לסיכום, טיפול ב-NO בשאיפה בפגים, שנמצאים בסיכון לפתח BDP, לא משנה ריכוז סמנים בסרום של עקה חימצונית. ממצאים אלה תומכים בבטיחות הטיפול ב-NO בשאיפה.

 

 

PEDIATRICS Vol. 121 No. 3 March 2008, pp. 555-561 

 

 

הערות עורך:

אני סבור שעדיין רב הנסתר על הגלוי בטיפול ב-NO בפגים. החוקרים הראו במחקרם שטיפול ב-NO בפגים לא משפיע על הסמנים לעקה חמצונית בפלזמה, אך לא הראו, כי אכן אין נזק כתוצאה מכך לרקמת המח בעיקר.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני