מאמרי מערכת

הקשר בין צריכת חלבון וקלוריות בשבוע הראשון לחיים קשורה להתפתחות נוירולוגית לאחר 18 חודש בתינוקות שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך / מאת ד''ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה

03/10/2009

מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את הקשר בין צריכת מוקדמת של חלבון וקלוריות ובין התפתחות נוירולוגית וגדילה של תינוקות, שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך (מתחת ל-1000 גרם).

 

צריכה יומית של חלבון וקלוריות נאספו מגיליונות רפואיים ב-4 השבועות הראשונים לחיים של 148 תינוקות, שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך ושרדו. 124 תינוקות (84%) שבו להערכה בגיל מתוקן של 18 חודש.

 

אנליזה של שני משתנים בדקה קורולציות בין צריכת חלבון וקלוריות שבועית ובין אינדקס התפתחות של Bayley, אינדקס התפתחות פסיכומוטורי או גדילה לאחר 18 חודש. מודלי רגרסיה נפרדים העריכו תרומות של צריכת חלבון (גרמים פר קילו ביום) וקלוריות (קילו ג'אול פר קילו ביום) לאינדקס התפתחות Bayley, אינדקס התפתחות פסיכומוטורי וגדילה בשילוב עם שליטה בערפלנים.

 

לאחר תקנון לערפלנים, צריכת חלבון וקלוריות בשבוע הראשון לחיים הייתה קשורה (כל אחד מהם באופן בלתי תלוי) לאינדקס התפתחות Bayley. במהלך השבוע הראשון, כל 42 kJ (10 kcal) לקילו ביום היו קשורים עם עלייה של 4.6 נקודות באינדקס התפתחות נפשי וכל גרם פר קילו ביום של צריכת חלבון הייתה קשורה עם עלייה של 8.2 נקודות באינדקס התפתחות נפשי. צריכה גדולה יותר של חלבון הייתה קשורה עם סבירות נמוכה יותר שאורך התינוק יהיה מתחת לאחוזון ה-10.

 

לסיכום, עלייה בצריכת חלבון וקלוריות קשורה עם ניקודי אינדקס התפתחות נפשי גבוהים יותר ועם סבירות נמוכה יותר להגבלות בגדילה לאורך בגיל 18 חודש בתינוקות שנולדו במשקל לידה מאוד נמוך. לכן, יש לשים דגש על אספקה אופטימאלית יותר של חלבון וקלוריות בשבוע הראשון לחיי תינוקות אלה.

 

PEDIATRICS Vol. 123 No. 5 May 2009, pp. 1337-1343

 

הערות עורך:

מחקר זה מדגים שוב את חשיבות הכלכלה הראשונית אצל הפגים ובמיוחד את ה-intake החלבוני. למדנו במהלך השנים כי קיימת חשיבות רבה להתחיל תזונה מוקדם ככל האפשר בפגים הקטנים ועדיפה כלכלה פומית על כלכלה פראנטרלית.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני