מאמרי מערכת

התועלת במתן אריתרופויאטין לטיפול באנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית / סקירה מאת ד''ר ברנרד ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה

06/08/2010

במאמר חדש שפורסם ב-Pediatrics מדווחים חוקרים על התועלת של טיפול מוקדם באריתרופויאטין הומאני רקומביננטי בתינוקות שנולדו במועד עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית.

 

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את השינויים הביוכימיים, הנוירופיזיולוגיים, האנטומיים והקליניים הקשורים במתן אריתרופויאטין לטיפול בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית.

 

החוקרים ערכו מחקר מקרה-ביקורת פרוספקטיבי, שכלל 45 תינוקות בשלוש קבוצות, קבוצת תינוקות בריאים (n=15), קבוצת תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית שטופלו אריתרופויאטין (n=15, תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית בדרגה קלה/בינונית שטופלו אריתרופויאטין הומאני רקומביננטי, שניתן כזריקה תת-עורית במינון 2500 IU/kg, כל יום, במשך חמישה ימים) וקבוצת תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית ששימשה כביקורת (n=15, לא טופלו אריתרופויאטין).

 

החוקרים עקבו אחר רמות NO (Nitric Oxide) בתחילת המחקר בקבוצת התינוקות הבריאים, ובתחילת המחקר ולאחר שבועיים בשתי קבוצות התינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית. שתי קבוצות החולים עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית עברו בדיקת EEG (Electroencephalography) בתחילת המחקר ולאחר 2-3 שבועות. בדיקות MRI של המוח נערכו לאחר שלושה שבועות. הערכה נוירולוגית ומבחן Denver Developmental Screening Test II נערכו לאחר שישה חודשים.

 

בהשוואה לתינוקות הבריאים, בשתי קבוצות החולים עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית תועדו ריכוזי NO גבוהים יותר (p<0.001). בתחילת המחקר, שתי קבוצות החולים עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית לא היו שונות זו מזו בחומרה הקלינית, היארעות פרכוסים, ריכוזי NO או ממצאים בבדיקת EEG. בגיל שבועיים, תועד שיפור משמעותי בבדיקת EEG (p<0.01) וירידה בריכוזי NO (p<0.001) בקבוצת החולים עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית שטופלו אריתרופויאטין, בהשוואה לקבוצת החולים שלא קיבלו את הטיפול; הממצאים בבדיקת MRI לא היו שונים בין הקבוצות. בגיל שישה חודשים, בקבוצת תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית שטופלו אריתרופויאטין תועדה שכיחות נמוכה יותר של הפרעות נוירולוגית (p=0.03) והתפתחותית (p=0.03).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מוכיחים את התועלת של אריתרופויאטין הומאני רקומביננטי בטיפול בתינוקות שנולדו במועד עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית, וקובעים כי הטיפול מגן מפני אנצפלופתיה.

 

PEDIATRICS Vol. 125 No. 5 May 2010, pp. e1135-e1142

 

הערות עורך:

איני בטוח לגבי יעילות הטיפול באריתרופואטין ב-HIE. חבל שאין קבוצה המשלבת טיפול בהיפותרמיה עם אריטרופואטין, מאחר והטיפול בהיפותרמיה הוכח כמשפר פרוגנוזה ביילודים עם HIE, כך שעדיין לא הוכח בביטחון כי לטיפול באריטרופואטין יש ערך מוסף מעבר להיפותרמיה בטיפול ביילודים הללו.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני