מאמרי מערכת

טיפול בהידרוקורטיזון בפגים : תוצאות נוירו-התפתחותיות ו-MRI בגיל בית ספר בילדים שנולדו טרם המועד (מתוך J Pediatr)/מאת ד''ר ברזילי עורך נאונטולוגיה

19/05/2007

מטרת המחקר הייתה לבדוק תוצאות נוירו-התפתחותיות בגיל בית ספר בקרב ילדים, שנולדו טרם המועד, ואשר טופלו עם hydrocortisone בשל ברונכו-פולמונרי דיספלזיה (BPD) בתקופה הניאונטלית.

 

תינוקות, שנולדו טרם המועד (n=226, גיל היריון של 32 שבועות ומטה ו/או משקל גוף של 1500 גרם ומטה), ביצעו תתי מבחנים של סקלת משכל על שם ווקסלר, מבחן אינטגרציה מוטורי ויזואלי, שהוא מבחן זיכרון של 15 מילים ומערכת הערכת תנועה לילדים בגיל בית ספר. כל הילדים עברו בדיקת MRI שגרתית של המוח. 62 ילדים, שקיבלו  hydrocortisone בשל BPD (מינון התחלתי 5 mg/kg ליום, משך חציוני של לקיחת הטיפול 27.5 ימים) הושוו עם 164 פגים שלא קיבלו hydrocortisone.

 

תינוקות, שקיבלו hydrocortisone, היו צעירים יותר, שקלו פחות והיו חולים יותר בהשוואה לתינוקות המותאמים להם, שלא קיבלו hydrocortisone. במחקר בוצעו תקנונים לגיל היריון, למשקל גוף, למין, להנשמה מלאכותית ולמשקל לידה הקטן לגיל ההיריון. מנת משכל ממוצעת מתוקננת, תוצאות מבחן אינטגרציה מוטורי ויזואלי ותוצאות מבחן זיכרון היו דומים בקבוצה, שקיבלה hydrocortisone, ובקבוצה שלא קיבלה (99 מול 101, P = .62, 97 מול 99, P = .49, 7.9 מול 7.5, P = .42 בהתאמה). תפקוד מוטורי ושכיחות של שיתוק מוחין לא היו שונות בשתי הקבוצות (11% מול 7%, P = .97). ההופעה של לזיות מוחיות ב-MRI הייתה דומה בשתי הקבוצות.

 

לסיכום, לטיפול ב- hydrocortisoneבילודים בשל BPD אין אפקטים ארוכי טווח על תוצאות נוירו-התפתחותיות.

 

J Pediatr. 2007 Apr;150(4):351-7 -

  

הערות עורך:

למרות המחקרים הרבים שנעשו בנושא, עדיין לא ברורה השפעת הסטרואידים הניתנת לאחר הלידה על התפקוד המוחי של הפגים. במחקר זה, למרות שהוא רטרוספקטיבי והפגים שטופלו בהידרוקורטיזון היו חולים יותר ושקלו פחות מן הפגים שלא קיבלו הידרוקורטיזון, וניו לכאורה בעלי פרוגנוזה רעה יותר, הרי שלא היה הבדל בתפקוד התפתחותי או ב-MRI בין הקבוצות.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני