חדשות

מזונות עתירי פלבנואידים עשויה להפחית לחץ דם הודות השפעתם על הרכב חיידקי המעי (Hypertension)

24/08/2021

 

למזונות עתירי פלבנואידים, כולל אוכמניות, תפוחים, אגסים ויין, השפעה חיובית על לחץ הדם, אשר מתווכת בחלקה דרך השפעת המזונות על הרכב המיקרוביום במערכת העיכול, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension.

 

החוקרים מסבירים כי למיקרוביום תפקיד מרכזי במטבוליזם של פלבנואידים להשגת ההשפעה המגנה שלהם על הלב והמחקר הנוכחי מספק הוכחות לאפשרות הפחתת לחץ דם באמצעות שינויים פשוטים בדיאטה.

 

במסגרת המחקר נאספו נתונים אודות 904 משתתפים בגילאי 25-82 שנים, במטרה לבחון את הקשר בין צריכת מזונות עתירי פלבנואידים ולחץ הדם, תוך הערכת הרכב המיקרוביום במערכת העיכול שלל כלל המשתתפים במחקר.

 

באלו בשלישון העליון מבחינת צריכת מזונות עתירי פלבנואידים תועד לחץ דם סיסטולי נמוך ב-2.9%, בהשוואה לאלו בשלישון התחתון (p=0.01) וההבדל היה אף גדול יותר עם צריכה רבה של מזונות עתירי פלבנואידים ממשפחת פולימרים, כאשר היקף צריכת מזונות אלו בשלישון העליון לוותה בירידה של 3.7% בלחץ דם סיסטולי, בהשוואה לשלישון התחתון (P=0.01).

 

מניתוח נתונים לפי סוגי מזון ספציפיים, צריכה רבה של אוכמניות ויין אדום לוותה בלחץ דם סיסטולי נמוך יותר ולחץ פעימה נמוך יותר, אך ללא השפעה על לחץ דם דיאסטולי. צריכה רבה של אוכמניות ותפוחים/אגסים לוותה בירידה בזני Parabacteroides.

 

החוקרים כותבים כי גורמים מיקרוביאליים סיפקו הסבר ל-15.2% מהקשר בין צריכת מזונות עתירי-פלבנואידים ובין ירידה בלחץ דם סיסטולי.

 

ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים נוספים במטרה לבחון את הפרופיל המטבולי של המשתתפים בניסיון לזהות בצורה מדויקת יותר את חשיבות פלבנואידים על לחץ הדם. הבנה טובה יותר של השונות הפרטנית הרבה של מטבוליזם פלבנואידים עשויה לספק הסבר להבדלים בין אנשים שונים בתועלת של מאכלים אלו מבחינת בהגנה הקרדיווסקולארית.

 

Hypertension 2021

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני