חדשות

תקיפה או הטרדה מינית עלולות להביא לעליה בסיכון ליתר לחץ דם בנשים (Journal of the American Heart Association)

23/02/2022

 

בקרב נשים המדווחות על היסטוריה של תקיפה מינית והטרדה מינית במקום העבודה תועד סיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם לאחר שבע שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי יתר לחץ דם הינה הפרעה נפוצה בנשים ומדובר בגורם סיכון הפיך משמעותי למחלות לב וכלי דם. למרות שכיחות גבוהה של מעשי אלימות כנגד נשים, אין מחקרים להערכת הקשר בין תקיפה מינית או הטרדה מינית במהלך החיים ובין הסיכון ליתר לחץ דם לאורך זמן.

 

כעת התבססו החוקרים על נתונים ממחקר Nurses’ Health Study II וכללו 33,127 נשים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם בעת תקיפה מינית והטרדה מינית במקום העבודה בשנת 2008. אבחנה של יתר לחץ דם התבססה על דיווח-עצמי על אבחנה של רופא או התחלת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם. ניתוח סטטיסטי שימש לחיזוי הזמן עד התפתחות יתר לחץ דם על-רקע חשיפה לאלימות מינית, תוך תקנון למשתנים רלבנטיים.

 

לאורך המעקב, 7,096 נשים פיתחו יתר לחץ דם. תקיפה מינית והטרדה מינית במקום העבודה היו נפוצות ותועדו ב-23% ו-12% מהנשים, בהתאמה (6% מהנשים חוו דיווחו על היסטוריה של הטרדה מינית וגם תקיפה מינית).

 

בהשוואה לנשים ללא חשיפה למעשי אלימות מינית, בנשים שחוו תקיפה מינית והטרדה מינית במקום העבודה תועד הסיכון הגבוה ביותר להתפתחות יתר לחץ דם (יחס סיכון של 1.21, רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.35), כאשר לאחריהן, נשים עם היסטוריה של הטרדה מינית במקום העבודה (יחס סיכון של 1.15, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.25) ונשים עם היסטוריה של תקיפה מינית (יחס סיכון של 1.11, רווח בר-סמך 95% של 1.03-1.19) היו בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם.

 

ממצאי המחקר מעידים כי תקיפה מינית והטרדה מינית במקום העבודה מלוות בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם בנשים. הפחתת מעשי האלימות כנגד נשים מהווה מטרה חשובה ללא קשר לסיכון ליתר לחץ דם, אך מהנתונים הנוכחיים עולה כי צעדים כנגד מעשים מגונים אלו עשויה גם להביא לשיפור הבריאות הקרדיווסקולארית של נשים.

 

Journal of the American Heart Association. 2022

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני