חדשות

כריתה מלאה של גליובלסטומה מנבאת הישרדות ארוכה יותר (מתוך אתר ResearchSquare)

03/05/2022

 

מנתונים חדשים שפורסמו באתר ResearchSquare וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי כריתה מלאה של גליובלסטומה אפשרית, כרוכה בשיעור נמוך של סיבוכים ומלווה בהישרדות ארוכה יותר של החולים.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת בנוגע לטיפול בחולים מבוגרים ושבריריים עם גליובלסטומה ואין גישת טיפול סטנדרטית.

 

במסגרת המחקר סקרו החוקרים את הרשומות הרפואיות של 47 חולים בגילאי 65 שנים ומעלה עם גליובלסטומה ללא מוטציית IDH (Isocitrate Dehydrogenase) ובחנו את תוצאות הניתוח אל מול מאפייני הבסיס, כולל מדדי שבריריות לפי סולם 5-mFI (Five-Item Modified Frailty Index).

 

מדד השבריריות חושב על-סמך התחלואות הנלוות הבאות: תלות תפקודית, היסטוריה של סוכרת, יתר לחץ דם, מחלת ריאות חסימתית כרונית או דלקת ריאות ואי-ספיקת לב. הגישה הניתוחית נותרה לשיקול דעתו של המנתח.

 

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 73 שנים, שני שליש מהם היו גברים.

 

החוקרים מדווחים כי ב-26 חולים (55.3%) הושלמה כריתה מאקרוסקופית של הגידול, ב-13 חולים (27.6%) הושלמה כריתה תת-מלאה ובשמונה חולים (17.1%) הושלמה ביופסיה. מדד 5-mFI ההתחלתי של נקודה אחת היה הנפוץ ביותר (63.8%), כאשר בשני חולים תועד מדד של 4 נקודות.

 

שיעור הסיבוכים 30 ימים לאחר-ניתוח היה גבוה יותר בקרב חולים שעברו ביופסיה (37.5%), בהשוואה לאלו שעברו כריתה תת-מלאה (25.9%) ואלו שעברו כריתה מלאה (23.1%).  בנוסף, שיעור הסיבוכים היה גבוה יותר בחולים עם מדד 5-mFI של 4 נקודות (50%), בהשוואה לאלו עם מדד אפסי (20%) או נקודה אחת (30%).

 

מניתוח הנתונים עלה כי כריתה מאקרוסקופית מלאה של הגידול (יחס סיכון מתוקן של 3.51, p=0.006) וגיל של עד 70 שנים (יחס סיכון מתוקן של 4.98, p=0.002) היו מנבאים בלתי-תלויים של הישרדות ארוכה יותר. מנגד, מדד 5-mFI לא זוהה כמנבא עצמאי של ההישרדות הכוללת או התוצאות התפקודיות.

 

ממצאי המחקר מעידים כי כריתה מאקרוסקופית הינה אפשרות ישימה וכי שיעור הסיבוכים נמוך, גם בחולים שבריריים. תוצאות אלו תומכות בכריתה אגרסיבית של הגידול בחולים מבוגרים ושבריריים.

 

מתוך אתר ResearchSquare

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני