חדשות

הסוכנות הבינ''ל לחקר הסרטן : שתיית משקאות רותחים עלולה לגרום לסרטן וושט, קפה - לא ! (IACR, Lancet Oncology)

16/06/2016

מאת מערכת אי-מד

כמו שאומרים בדר''כ - "בשורה לאוהבי הקפה" , אבל בכל זאת עם אזהרה לאלה שאוהבים אותו "חם-רותח"...

הסוכנות הבינ''ל לחקר הסרטן (IACR ) הכריזה כי שתיית משקאות חמים מאוד, רותחים,  היא ככל הנראה מסרטנת. עם זאת, ע"פ הפרסום של ICAR , אין בשתיית משקאות שאינם רותחים סכנה כלשהיא.

הערכה חדשה זו מבוססת על עבודתם של 23 מדענים. הממצאים פורסמו כמונוגרף באתר IACR וב-Lancet Oncology . ע"פ ממצאי ההערכה עולה  ששתיית משקאות רותחים הינה אחת הסיבות האפשריות לסרטן הוושט, ושהסיבה היא החום ולא המשקה עצמו. סיווג שתיית משקאות רותחים כמסרטנים ע''י IACR הוגדר הקבוצה 2A .

המסקנות מבוססות על עדויות מוגבלות מתוך מחקרים אפידמיולוגים שהראו קשר חיובי בין סרטן הוושט ושתיית משקאות רותחים. ב-IACR מסבירים שבמקומות כמו סין, איראן, טורקיה ודרום אמריקה שבהם נהוג לשתות תה חם מאוד (מעל 70 מעלות צלסיוס) נמצא שהסיכון לסרטן וושט היה מוגבר וקשור למידת החום של שתיית המשקה.

במסגרת הפירסום הסוכנות גם מציינת שלא נמצא כל עדות לסיכון מוגבר לסרטן בשל שתיית קפה או תה "מייט" (תה צמחים שפופולארי בדרום אמריקה) . הודעה זו לגבי הקפה מהווה שינוי לממצאים והצהרות קודמות של IACR, אשר ב-1991 הגדיר שתיית קפה כגורם מסרטן אפשרי בסיווג של 2B . כאמור , לאחר הסקירה שנעשתה קבוצת העבודה הגיעה למסקנה ששתיית קפה אינה ניתנת לסיווג באשר להשפעת המסרטנת על בני אדם (קבוצה 3) .

הסוכנות מציינת שמחקרים אפידמיולוגיים רבים מצאו שלא היה סיכון מוגבר לסוגי סרטן רבים לשתיית קפה, והיו אף מחקרים שהצביעו על שתיית קפה כקשורה לסיכון מופחת של סרטן הכבד ורירית הרחם.

ה-IACR היא כידוע חלק מה-WHO ומעריכה על בסיס קבוע סיכון לסרטן של חומרים ומזונות שונים. בשנה האחרונה, הסוכנות פירסמה הודעה באשר לבשר לפיה צריכת בשר מעובד כמסרטן (בקבוצה 1) על בסיס עדויות מספקות באשר לסרטן קולורקטאלי , וקשר חיובי בין צריכת בשר מעובד לסרטן קיבה. ה-IACR סיווג גם את צריכת הבשר האדום כמסרטן אפשרי (קבוצה 2A) בשל הקשר שנצפה בעיקר בסרטן קולורקטאלי אך גם לסרטן הלבלב והערמונית.

לדיווח במדסקייפ

למונוגרף ב-IACR

לפירסום ב-Lancet Oncology 

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני