חדשות

האם פלפל חריף עשוי להגן מפני מחלות לב וסרטן? (Am J Prev Cardiol)

07/01/2022

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Cardiology עולה כי אכילת פלפל חריף באופן קבוע מלווה בירידה בשיעורי תמותה מכל-סיבה, תמותה עקב מחלות לב וכלי דם או תמותה עקב מחלות ממאירות.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשלים סקירה שיטתית מקיפה ומטה-אנליזה להשוואת שיעורי התמותה ותוצאים קליניים אחרים הקשורים עם צריכת פלפל חריף. הם ערכו חיפוש מקיף במאגרי Ovid, Cochrane, Medline, EMBASE ו-Scopus, לזיהוי מחקרים תצפיתיים ואקראיים-מבוקרים שפורסמו עד תחילת שנת 2020.

 

מבין 4,729 מחקרים שעלו בחיפוש, ארבעה מחקרים נכללו בסקירה הנוכחית. מניתוח סטטיסטי עלה כי שיעורי התמותה מכל-סיבה בקרב אלו שאכלו באופן קבוע פלפל חריף היו נמוכים ב-13%, בהשוואה לאלו שלא אכלו פלפל חריף או עשו זאת לעיתים רחוקות (יחס סיכון של 0.87, p<0.0001). בנוסף, תועדה ירידה של 17% בסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם (יחס סיכון של 0.83, p=0.005) וירידה של 8% בסיכון לתמותה על-רקע ממאירות (יחס סיכון של 0.92, p=0.001).

 

החוקרים מציינים כי אופן הכנת וכמות צריכת פלפל חריף הייתה שונה בין מחקרים שונים ואין נתונים מספקים על-מנת לקבוע מהי הדרך הטובה או הכמות הנדרשת לצריכה על-מנת לזכות בהשפעה המגנה של פלפל חריף.

 

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי אכילת פלפל חריף באופן קבוע מלווה בשיעורים נמוכים יותר של תמותה מכל-סיבה, תמותה עקב מחלות לב וכלי דם ותמותה על-רקע ממאירות. עם זאת, דרושים מחקרים נספים בנושא במטרה הבין טוב יותר את היתרונות הבריאותיים של פלפל חריף וכמה וכיצד מומלץ לאכול זאת.

 

Am J Prev Cardiol, March 2022

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני