חדשות

שתיית יין מתונה עם ארוחות עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 (מתוך כנס ה-Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Scientific Sessions)

05/03/2022

 

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Scientific Sessions עולה כי צריכת אלכוהול מתונה, בפרט יין, מלווה בסיכון מופחת לסוכרת מסוג 2, אך זאת רק במידה וזו הייתה במהלך ארוחה.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעות של צריכת אלכוהול על המצב הבריאותי תוארו כחרב פיפיות, עם השפעות מועילות ומזיקות. מחקרים קודמים התמקדו בהיקף השתייה והדגימו תוצאות סותרות ומחקרים מעטים בחנו נתונים אחרים אודות הרגלי השתיה, דוגמת מועד צריכת אלכוהול.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 312,388 מבוגרים ממאגר UK Biobank שנהגו לשתות אלכוהול אשר היו בריאים בתחילת הדרך. הם ביקשו לבחון את הקשר בין מועד צריכת אלכוהול ביחס לארוחות ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.

 

במהלך מעקב של 10.9 שנים תועדו 8,598 מקרים חדשים של סוכרת מסוג 2. לאחר תקנון למשתנים שונים וכמות צריכת אלכוהול, החוקרים מצאו כי בהשוואה לצריכת אלכוהול שלא בזמן ארוחות, צריכת אלכוהול עם ארוחות לוותה בסיכון מופחת לסוכרת מסוג 2 (יחס סיכון של 0.86, רווח בר-סמך 95% של 0.81-0.91).

 

מועד צריכת אלכוהול השפיע על הקשר בין כמות צריכת אלכוהול ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2, כאשר לצריכת אלכוהול מתונה (משקה אחד ביום בנשים ושני משקאות ביום בגברים) הייתה השפעה מגנה מפני סוכרת רק במידה וזו הייתה בזמן ארוחות. החוקרים מדווחים כי היתרון של צריכת אלכוהול נבע בעיקר מצריכת יין (14 גרם ביום בנשים ו-28 גרם ביום בגברים).

 

מהמחקר עולה כי צריכת יין בכמות מתונה עם ארוחות עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2 במבוגרים ללא מצבים רפואיים.  מהנתונים עולה כי לא מדובר בצריכת אלכוהול עצמה אלא מרכיבים אחרים ביין, ייתכן נוגדי-חמצון, העשויים להפחית את הסיכון להופעה חדשה של סוכרת מסוג 2.

 

מתוך כנס ה-Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Scientific Sessions

 

לידיעה ב-Healio

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני