חדשות

מה בין דפוסי התזונה ובין הסיכון לאירוע מוחי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Public Health Nutr)

04/04/2022

 

התערבויות לשינוי הרגלי התזונה עשויות להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין, שפורסמו בכתב העת Public Health Nutrition.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של הקפדה על דפוסי תזונה שונים על תוצאות אירועים מוחיים בחולים עם סוכרת מסוג 2 בסין. לאחר איסוף נתונים תזונתיים באמצעות שאלונים, הם השלימו ניתוח סטטיסטי לזיהוי דפוסי תזונה וניתוח PSM (Propensity Score Matching) להפחתת השפעות ערפלנים בין דפוסי תזונה שונים.

 

מדגם המחקר כלל 13,731 מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה שהתגוררו בסין.

 

החוקרים זיהו שני דפוסי תזונה: 61.2% מהחולים עם סוכרת מסוג 2 נכללו תחת קטגוריית דפוס תזונה עתירת שומן, בעוד ש-38.8% נכללו תחת קטגוריית דפוס תזונה מאוזנת. בהשוואה לתזונה עתירת שומנים, דפוס התזונה המאוזן לווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים (יחס סיכויים של 0.63, רווח בר-סמך 95% של 0.52-0.76; p<0.001) לאחר תקנון לערפלנים.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי הקפדה על דיאטה מאוזנת, בעיקר עם צריכה מתונה של מוצרי מזון עתירי בחלבונים איכותיים וירקות טריים, עשויה להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים.

 

Public Health Nutr. 2022 Mar 31:1-25

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני