מאמרי מערכת

כיצד לערב את המטופל בהחלטה על טיפולו? מסתבר שוידאו יכול לעזור../מאת ד''ר דינה ראלט/כמוני

15/04/2011

http://www.camoni.co.il

מדיניות הבריאות נוטה כיום לכיוון שיתוף החולה בבחירת דרכי הפעולה, והדבר נכון יותר כשהחלטות הבריאות הן מורכבות וכרוכות בסיכונים. כדי לעזור לאנשים שמנים מאוד להחליט אם לבחור לעבור ניתוח קיצור קיבה (ניתוח בריאטרי), יצרו חוקרים בארה"ב סרטון וידאו עם הסבר על היתרונות, הסיכונים והאופציות החילופיות לניתוח.

מספר הניתוחים לקיצור קיבה עלה פי 20 בארה"ב ב- 15 השנים האחרונות. לאחרונה ה- FDA גם אישר את הפרוצדורה לבעלי BMI (גובה/משקל בריבוע) של 30, אם יש להם לפחות מחלה נוספת אחת הקשורה להשמנה כמו סוכרת. אחד מארבעה אמריקאים עומד בתנאים אלו.  

הניתוח משלב הרבה יתרונות ביניהם כמובן הרזיה אבל גם שיפור משמעותי במצבים כמו סוכרת. יחד עם זאת הוא כרוך גם בסיכונים רבים ביניהם תמותה. בנוסף, אין עדיין מספיק תוצאות שבוחנות את השפעת הניתוח לטווח ארוך של מעל 15 שנה.  

במצב כזה למטופל תפקיד מרכזי יותר בהחלטה האם לבצע ניתוח בריאטרי או לא. לכן, כדי לעזור למטופלים תוכנן סרטון הוידיאו עם ההסברים, בעזרתו, יחד עם הרופא, יכול המטופל להבין טוב יותר את המצב ולעשות את הבחירה הנכונה עבורו.  

152 המשתתפים במחקר היו בגיל ממוצע של 50 שנה ועם BMI של 47. כולם היו מועמדים פוטנציאליים לניתוח בריאטרי. מחציתם ראו את סרט הוידיאו והאחרים קיבלו חוברת הסברים על הניתוח מבחינת יתרונות, חסרונות ותוצאות אפשריות. אחרי שלושה חודשים נמצא כי אלה שראו את סרטון הוידיאו היו בטוחים יותר לגבי החלטתם וגם ידעו יותר על הניתוח.

במחקרים קודמים מטופלים שהשתמשו בעזרים כדי לסייע להם בהחלטתם נטו פחות לבחור באופציה של ניתוח אלקטיבי. במחקר הזה ההבדל בין הקבוצות מבחינת הבחירה בניתוח לא היה משמעותי מבחינה סטטיסטית.

 החוקרים מוסיפים שנמצא בעבר כי כאשר המטופלים יודעים יותר ומעורבים יותר הם נוטים לבחירות יותר שמרניות והם מרוצים יותר מהתוצאות בלי קשר אם בחרו בניתוח או באלטרנטיבות. 
Obesity , 7 April 2011, in press

http://camoni.xnet.co.il/index.php?idr=400&t=0&p=4666&pt=0

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני