חדשות

השוואת התועלת הקרדיווסקולארית של אוזמפיק מול טרוליסיטי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Endocrinol Diabetes Metab)

21/07/2021

 

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrinology, Diabetes & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בזריקה חד-שבועית, תת-עורית, של Semaglutide (אוזמפיק) לווה בסיכון נמוך יותר לאירועים קרדיווסקולאריים מפלסבו באוכלוסיה עם שכיחות נמוכה יותר של מחלות לב וכלי דם בהשוואה לשכיחות במחקר SUSTAIN 6. הירידה בתוצא הקרדיווסקולארי המשולב עם אוזמפיק הייתה גדולה יותר בהשוואה ל-Dulaglutide (טרוליסיטי), אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרי SUSTAIN 6 ו-REWIND תמכו בתועלת הקרדיווסקולארית של אוזמפיק במינונים של 0.5 ו-1 מ"ג וטרוליסיטי במינון של 1.5 מ"ג . אין מחקרים להשוואה ראש בראש של התוצאים הקרדיווסקולאריים בין הטיפולים הללו. לאור זאת, הם ערכו השוואה לא-ישירה מותאמת להשוואת ההשפעות של אוזמפיק וטרוליסיטי על אירועים קרדיווסקולאריים מג'וריים בחולים עם וללא מחלה קרדיווסקולארית קודמת.

 

החוקרים אספו נתונים אודות משתתפים במחקר SUSTAIN 6 והתאימו להם נתוני מטופלים ממחקר REWIND במטרה לאזן בין מאפייני החולים. במסגרת המחקר נבחן הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (משלב תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי לא-פטאלי, אירוע מוחי לא-פטאלי) עם השוואה עקיפה בין האוכלוסיות המאוזנות.

 

מניתוח הנתונים עולה כי טיפול באוזמפיק לווה בירידה מובהקת סטטיסטית של 35% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.65, רווח בר-סמך 95% של 0.48-0.87) וירידה גדולה יותר באופן שאינו מובהק סטטיסטית (26%) לעומת טרוליסיטי (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.54-1.01).

 

ממצאי המחקר תומכים בתועלת הקרדיווסקולארית של אוזמפיק לעומת פלסבו בחולים עם סוכרת מסוג 2. הירידה בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים עם אוזמפיק הייתה גדולה יותר מזו שתוארה עם טרוליסיטי, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

 

Endocrinol Diabetes Metab. 2021 May 15

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני