חדשות

התועלת של סויה ואבוקדו בטיפול באוסטיאוארתריטיס של הירך (Ann Rheum Dis)

11/01/2014

 

תוספים הכוללים תמציות של אבוקדו ופולי סויה הדגימו תוצאות חיוביות כטיפול המשפיע על מבנה המפרק בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך, כך מדווחים חוקרים מצרפת, במאמר חדש שפורסם בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התועלת של תוספי אבוקדו ופולי סויה בטיפול בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך, תוך הערכת היכולת להאט את ההתקדמות הרדיוגרפית בחולים עם תסמיני אוסטיאוארתריטיס.

 

המחקר הפרוספקטיבי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, ארך שלוש שנים וכלל חולים עם אוסטיאוארתריטיס תסמינית של הירך ומרווח מפרקי מינימאלי של 1-4 מ"מ בצילום אגן. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-300 מ"ג ליום של ASU-E (Avocado-Soybean Unsaponifiable – Expanscience) או פלסבו. כל שנה נערכו צילומי אגן וצילומי ירך.

 

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי בהיצרות החלל המפרקי לאחר שלוש שנים, כפי שנמדד באזור המוצר ביותר בצילום אגן או צילום קדמי-אחורי של הירך החולה (מדידה ידנית באמצעות זכוכית מגדלת). בהערכה הסופית של הנתונים נכללו כל החולים עם לפחות שני צילומי רנטגן עוקבים.

 

מדגם המחקר כלל 399 חולים, כאשר 345 חולים נכללו בהערכה הסופית של הנתונים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 62 שנים (בטווח 35-84 שנים), כאשר 54% היו נשים, עם מדד מסת גוף של 27 ק"ג למטר בריבוע. המרווח המפרקי הממוצע בתחילת המחקר עמד על 2.8 מ"מ .

 

החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בהיצרות החלל המפרקי הממוצע (0.638- מילימטרים לעומת 0.672- מילימטרים, P=0.72, בקבוצת ASU-E ופלסבו, בהתאמה), אך שיעור החולים בהם חלה התקדמות של המחלה היה נמוך ב-20% בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (40% לעומת 50%, בהתאמה, P=0.040). לא תועדו הבדלים בתוצאים הקליניים והבטיחות של הטיפול הייתה מצוינת.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי שלוש שנות טיפול בתוספי אבוקדו ופולי סויה הביאו להפחתת שיעור החולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך עם התקדמות היצרות חלל מפרקי, עדות להשפעה מבנית אפשרית של התוספים, ודרושה הערכה נוספת של החשיבות הקלינית של ממצאים אלו.

 

Ann Rheum Dis 2014; 73: 376-384

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני