חדשות

משטרי טיפול ללא Rifamycin נראים מבטיחים בטיפול במחלת ריאות מיקובקטריאלית

18/11/2003

  במטופלים עם מחלת ריאות  מסוג mycobacterium avium-intracellular complex  (או MAC), טיפול ב- macrolide (קבוצת תרופות כמו Klasid , Erythromycine ו- AZITHROMYCIN למשל ); קבוצת ה- ethambutol( או ה-MYAMBUTOL  ),וה- clofazimine, מהווה אלטרנטיבה הגיונית למשטרי טיפול הכוללים  rifamycin, כך על פי מחקר חדש. 

   ההמלצות הנוכחיות לטיפול במחלת ריאות MAC קוראות לשימוש ב-macrolide , ב-rifamycin  ( גם rifabutin או rifampin) וב- ethambutol  עד שתרביות הרוק ישארו שליליות במשך שנה שלמה, מסבירים החוקרים. אך טיפול ארוך טווח בתרופות אלו לא סביל  מספיק באוכלוסיה המבוגרת והידרדרות המחלה שכיחה. 

   החוקרים טיפלו ב-30 מטופלים מבוגרים (HIV שלילי) , 27 נשים ו-3 גברים, שסבלו ממחלת ריאות MAC , עם clarithromycin , כ- 500   מ"ג פעמיים ביום או  azithromycin , כ-250 מ"ג ליום בימות השבוע במשולב עם ethambutol , כ-15 מ"ג לק"ג ביום ו-clofazimine - ב-100 מ"ג ליום. 

   4 מטופלים עזבו את המחקר לפני השגת המטרה בגלל חוסר סבילות ל-clarithromycin , בעוד ש-26 הנותרים סיימו  כ-10 חודשי טיפול בממוצע . על פי החוקרים, ממצאי הרוק השתנו לשליליים בכל 26 המטופלים. מטופל אחד נפטר כתוצאה מגורמים בלתי קשורים במהלך המחקר ואצל כ-5 מטופלים המחלה חזרה כ-17 חודשים לאחר סיום הטיפול.

  הקומבינציה של macrolide, ethambutol, ו- clofazimine , אם כן, היתה מוצלחת ב-20 מתוך 30 המטופלים המשתתפים(כ-67%).  משטר טיפול זה היה סביל יחסית והשיג את שינוי ממצאי הרוק לשליליים, ושיעורי ההדרדות היו נמוכים לפחות כמו במחקרים אחרים שפורסמו בעבר ונגעו למשטרי טיפול המכילים macrolide, אומרים החוקרים. יותר מכך, משטר טיפול זה "חס" על המטופלים מפני הצורך בטיפול ומתופעות הלוואי הפוטנציאליות של rifamycins ושל aminoglycosides.

Chest 2003;124:1482-1486

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני