חדשות

תוצאות מבטיחות להתערבות תרפואיטית נשימתית מונחית להקלה על תסמיני PTSD (מתוך Applied Psychophysiology and Biofeedback)

27/09/2021

 

תכנית התערבות תרפואיטית נשימתית מונחית להקלה על הפרעת חרדה נמצאה בטוחה ונסבלת היטב לטיפול בחולים עם הפרעת דחק בתר-חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder, או PTSD), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Applied Psychophysiology and Biofeedback.

 

התערבות CGRI (Capnometry Guided Respiratory Intervention) הינה התערבות דיגיטאלית המספקת למטופלים משוב בדמות פחמן דו-חמצני (End-Tidal CO2, או EtCO2) וקצב נשימה, כאשר היעד הוא העלאת רמות EtCO2 והפחתת קצב נשימה. מחקרים קודמים הראו כי מדובר בהתערבות יעילה לטיפול בהפרעת חרדה ע"י הפחתת תסמינים הנובעים מנשימה חריגה.

 

כעת החוקרים השלימו מחקר שכלל זרוע אחת של 55 חולים עם PTSD שטופלו במשך 4 שבועות במערכת Freespira CGRI. הטיפול בוצע פעמיים ביום, במשך 17 דקות, באמצעות חיישן וטאבלט עם התוכנה. במסגרת המחקר נבחנו תסמיני PTSD ותסמינים נלווים בתחילת המחקר, בתום הטפול וחודשיים ושישה חודשים לאחר הטיפול. 

 

החוקרים מדווחים כי במחצית מהחולים תועדה ירידה של 6 נקודות ומעלה במדד CAPS-5 (Clinician Administered PTSD Scale) לאחר חודשיים, אשר הוגדר כתוצא היעילות העיקרי של המחקר. עוד נבחנו הבטיחות, השימושיות, הסבילות וההיענות לטיפול.

 

מהנתונים עולה כי המערכת נסבלה היטב. מבין המשתתפים במחקר, ב-88% תועדה ירידה של 6 נקודות ומעלה במדד CAPS-5 לאחר חודשיים מסיום הטיפול. עוד דווח על ירידה במדד CAPS-5 הממוצע מ-49.5 בתחילת המחקר ל-27.1 לאחר חודשיים. יתרה מזאת, נרשמה ירידה בקצב הנשימה ועליה ברמות EtCO2, כמו גם שיפור בתסמינים גופניים ונפשיים.

 

בסיכומו של דבר, ההתערבות הייתה בטוחה ונסבלה היטב, עם שיפור תסמיני PTSD.

 

שילוב שיפור קליני לאחר שישה חודשים והיענות גבוהה לטיפול, לצד שביעות רצון גבוהה של המטופלים, מעיד כי מדובר בהתערבות מבטיחה להקלה על תסמיני PTSD. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת מערכת CGRI אל מול טיפול מקובל להקלה על תסמיני הפרעת דחק בתר חבלתית.

 

Applied Psychophysiology and Biofeedback 2021

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני