חדשות

יעילות דיקור אוזן להקלה על כאב לאחר כריתת רחם בגישה בטנית (BMC Anesthesiol)

11/01/2021

 

דיקור חשמלי של האוזן עשוי להביא להקלה משמעותית בכאבים לאחר ניתוח בטן לכריתת הרחם, לצד הפחתת הדרישה לשימוש במורפין ותופעות הלוואי הכרוכות בטיפול זה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Anesthesiology.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה משככת הכאבים של אלקטרו-אקופונקטורה בנשים לאחר כריתת רחם בגישה בטנית. הם השלימו מחקר אקראי, פרוספקטיבי, שכלל 56 נשים שעברו כריתת רחם תחת הרדמה ספינאלית. הנשים חולקו באקראי להרדמה ספינאלית עם אקופונקטורה חשמלית של האוזן (קבוצת התערבות) או הרדמה ספינאלית בלבד (קבוצת ביקורת). אלקטרו-אקופונקטורה בוצעה באמצעות מחטים דקות לארבע נקודות מוגדרות באוזן. בתום הניתוח, המחטים העדינות הוחלפו במחטים קבועות אשר הוסרו לאחר 24 שעות.

 

התוצא העיקרי של המחקר היה צריכת מורפין 24 שעות לאחר הניתוח באמצעות PCA (Patient-Controlled Analgesia), בעוד שתוצאים משניים כללו את מדדי הכאב לאחר-ניתוח ומועד הבקשה הראשונה לשיכוך כאבים לאחר הניתוח.

 

מהנתונים עולה כי בקבוצת ההתערבות תועדה ירידה משמעותית בצריכה הכוללת של מורפין ב-24 השעות הראשונות לאחר הניתוח, בהשוואה לקבוצת הביקורת (ממוצע של 6.214 לעומת 15.714 מ"ג, p=0.000). מדדי כאב לאחר-ניתוח היו נמוכים יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת, כאשר פרק הזמן עד לבקשה ראשונה לשיכוך כאבים לאחר-ניתוח היה ארוך יותר עם אלקטרו-אקופונקטורה.

 

ממצאי המחקר מעידים על התועלת של אלקטרו-אקופונקטורה להקלה על כאב לאחר-ניתוח והפחתת הצורך בטיפול במורפין לשיכוך כאבים.

 

BMC Anesthesiol. 2020

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני