חדשות

פראצטמול עשוי להפחית את היעילות של טיפול אימונותרפי בחולי סרטן (מתוך כנס ה-ASCO)

10/06/2022

 

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology) עולה כי פראצטמול הפחית את התגובה החיסונית כנגד גידול בחולים עם מחלות ממאירות. לאור ממצאים אלו, החוקרים ממליצים לנקוט משנה זהירות במתן פראצטמול לחולי סרטן תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פראצטמול מהווה קו-טיפול ראשון לטיפול בכאב בדרגה קלה-עד-בינונית בחולים עם ממאירות מתקדמת. עם זאת, מחקרים מוקדמים הראו כי פראצטמול מעכב פרוליפרציה של תאי חיסון ואת תגובת חיסונים בתיווך תאי T. בנוסף, מחקרים אקראיים הראו כי לפראצטמול השפעה שלילית על התגובה לחיסונים, עם רמות נוגדנים נמוכות יותר באלו שקיבלו פראצטמול למניעת חום.

 

כעת ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של פראצטמול על יעילות טיפול אימונותרפי בחולים עם ממאירות בשלושה מדגמים קודמים: מחקר CheckMate 025 (297 חולים), מחקר BIP (34 חולים) ומחקר PREMIS (297 חולים).

 

החוקרים בחנו גם את ההשפעות האימונו-מודולטוריות של פראצטמול על מודל גידול קדם-קליני ועל תאים מונונוקלארים בדם היקפי בבני אדם מתורמים בריאים בד"כ.

 

מהנתונים עולה כי בחולים עם רמות מדידות של פראצטמול בדם בתחילת הטיפול במעכבי בקרה חיסונית תועדו תוצאות קליניות גרועות יותר משמעותית (יחס סיכון להישרדות ללא-התקדמות של 1.43, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.91; ויחס סיכון להישרדות כוללת של 1.78, רווח בר-סמך 95% של 1.18-2.68), ללא תלות בגיל, מצב תפקודי, מספר קווי טיפול קודמים, סוג גידול, מספר אתרי גרורות ונוכחות גרורות לכבד.

 

החוקרים זיהו עוד ירידה ביעילות מעכבי בקרה חיסונית במודל קדם-קליני וירידה ביעילות הפרשת אינטרפרון-גאמא על-רקע חסימת PD-1 על-ידי תאים מונונוקלארים בדם היקפי.

 

הירידה ביעילות מעכבי בקרה חיסונית בגוף החי לוותה בעליה בהסננת גידול ע"י תאי T ומתן פראצטמול לאורך תקופה של 24 שעות הובילה להרחבה משמעותית של תאי T בדם היקפי במדגם נבדקים בריאים. יתרה מזאת, באלו שטופלו בפראצטמול תועדה גם עליה בביטוי Interleukin-10 עם טיפול במעכבי בקרה חיסונית.

 

מדובר במחקר הראשון שהדגים את ההשפעות האימונו-מודולטוריות של פראצטמול, כאשר מהנתונים עולה כי התרופה מלווה בירידה ביעילות מעכבי בקרה חיסונית בחולים עם ממאירות מתקדמת. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת ההשפעות הישירות והעקיפות של פראצטמול על תאי T.

 

מתוך כנס ה-ASCO

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני