חדשות

האם דיאטה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן הלבלב? (J Natl Cancer Inst)

06/10/2013

 

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בהשערה לפיה תזונה נכונה עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לממאירות של הלבלב.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הערכת דפוס התזונה, המבוססת על צריכת התזונה מציעה יתרון על הערכה מבוססת מזון וחומרי תזונה של סיכון למחלה. עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את דפוסי התזונה והסיכון לממאירות של הלבלב, ואין מחקר שהתמקד בהנחיות Dietary Guidelines for Americans לשנת 2005. החוקרים התבססו על מדד HEI 2005 (Healthy Eating Index) להערכת הקשר בין היענות להמלצות אלו ובין הסיכון לממאירות הלבלב.

 

החוקרים חישבו את מדד HEI-2005 בכ-530,000 גברים ונשים ממחקר National Institute of Health – American Association of Retired Persons Diet and Health Study, על-סמך תשובות לשאלוני תזונה שהוחזרו בשנים 1995 ו-1996. החוקרים ערכו ניתוח סטטיסטי להערכת הסיכון היחסי לסרטן לבלב בהתאם למדד HEI-2005 (מסווג לחמישונים) ובחנו את ההשפעות של גורמי סיכון ידועים.

 

החוקרים זיהו 2,383 מקרים של סרטן לבלב אקסוקריני (חציון של 10.5 שנות מעקב). בהשוואת המשתתפים שענו על מרבית ההנחיות התזונתיות (חמישון חמישי) אל מול אלו שענו על מספר ההמלצות הנמוך ביותר (חמישון ראשון), זיהו החוקרים סיכון מופחת לסרטן לבלב (יחס סיכון של 0.85). בקרב גברים תועדה אינטראקציה בין מדד מסת הגוף ובין יחס סיכון של 0.72, בהשוואת החמישון החמישי אל מול הראשון בגברים בעלי עודף-משקל או השמנת-יתר, אך לא זוהה קשר דומה בגברים בעלי משקל תקין.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עולה כי דיאטה באיכות גבוהה, כפי שנמדדת לפי HEI-2005 עשויה להפחית את הסיכון לממאירות של הלבלב.

 

J Natl Cancer Inst. 2013;105(17):1298-1305

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני