חדשות

השפעת ננו-חלקיקי קלציום קרבונט על חומציות מקומית ועיכוב גדילת גידול סרטני במעבדה (The Royal Society of Chemistry)

08/01/2017

מה חשוב למטופלייך להבין בקשר למחקר זה:

·         בפעם הראשונה, חוקרים הצליחו להדגים אפשרות שינוי מדדי pH בגידולים מוצקים באמצעות ננו-חלקיקי קלציום (סידן)  קרבונט.

·         חלקיקים גדולים (מעל 300 ננומטר) וקטנים (פחות מ-20 ננומטר) הם פחות יעילים בהעלאת מדד החומציות.

·         ננו-חלקיקי קלציום קרבונט  עשויים לכן לשמש כטיפול לעיכוב התפשטות גידולים סרטניים.

 

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

הסביבה החוץ-תאית החומצית של גידולים מגדילה את פוטנציאל האגרסיביות שלהם והסיכון להתפתחות גרורות, אך אין אמצעים רבים המשפיעים באופן סלקטיבי על מדד החומציות (pH) החוץ-תאי בסביבת גידולים.

 

שטיפה זמנית של מערכות ביולוגיות עם נוזלים בסיסיים או מעכבי תעלות מימן (PPI) אינה מעשית ואינה סלקטיבית. כעת מדווחים חוקרים על גישה מבוססת ננו-חלקיקים לשינוי מכוון של מדד החומציות בגידולים. סימולציות ביו-כימיקאליות מעידות כי המסיסות של ננו-חלקיקי קלציום-קרבונט (Nano-CaCO3) במעבדה מעלה מדד חומציות ל-7.4.

 

החוקרים פיתחו שתי שיטות לייצור ננו-חלקיקי קלציום-קרבונט בטווח גודל ייחודי בין 20-300 ננומטר. באמצעות מודלי עכברים של מחלות ממאירות הם הדגימו כי הצטברות סלקטיבית של ננו-חלקיקי קלציום-קרבונט בגידולים מעלה את מדד החומציות של הגידול לאורך זמן. ההשפעה לעצירת גדילת גידול עולה עם עליה במדד החומציות.

 

מחקר זה תומך בגישה להכנת ננו-חלקיקי קלציום קרבונט בטווח רחב של גדלי חלקיקים, פורמולה המייצבת על החלקיקים בתמיסה מיימית ועשויה להשפיע על הסביבה החומצית של גידולים.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור ממצאים אלו באמצעות מדידת ערכי pH בסביבה החוץ-תאית של גידולים בצורה מדויקת יותר.

 

The Royal Society of Chemistry

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני