חדשות

בדיקות הדמיה מסייעות בזיהוי סמנים של חרדה הקשורים במחלת פרקינסון (Neurophysiologie Clinique)

22/02/2022

 

מנתונים שפורסמו ב-Neurophysiologie Clinique מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי האינסולה והקורטקס הפרונטאלי מעורבים בהתפתחות חרדה במבוגרים עם מחלת פרקינסון.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-31% מחולי פרקינסון סובלים מחרדה, אך המנגנונים בבסיס הקשר הנ"ל אינם מובנים היטב. מחקר קודם הדגים קשר בין חומרת חרדה ובין עליה בפעילות אזורים מוחיים האחראיים לעיבוד רגשות.

 

כעת השלימו החוקרים הערכה של דפוסי EEG (Electroenceophalogram) ורשתות תפקודיות בחולים עם מחלת פרקינסון עם וללא הפרעות חרדה. הם אספו נתונים אודות 33 חולים עם מחלת פרקינסון שענו על הקריטריונים לחרדה ו-75 חולים ללא חרדה. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 65 שנים ומשך המחלה הממוצע עמד על 9.76 שנים בחולים עם חרדה ועל 7.83 שנים באלו ללא חרדה.

 

מהנתונים עולה קשר בין חרדה ובין שינויים בפעילות אלפא בקורטקס הפרונטאלי מימין. עוד זיהו החוקרים כי העוצמה היחסית בתדירות אלפא-1 בקורטקס הפרה-פרונטאלי הימני הייתה נמוכה יותר בחולים עם חרדה, לעומת אלו ללא חרדה; ממצא זה נקשר באופן משמעותי עם התנהגות של הימנעות בסולם PAS_C (Parkinson’s Anxiety Scale). מגמה לכיוון קשר משמעותי עם חרדה אפיזודית תוארה, אך לא זוהו קשרים משמעותיים עם חרדה ממושכת.

 

בדיקות ההדמיה הדגימו קישוריות מוגברת בין האינסולין וקורטקס סינגולייט אחורי בחולים עם חרדה. הקישוריות המוגברת שתוארה באתר זה עשויה להוות סמן לשימור התנהגות של הימנעות המאפיינת חרדה בחולים עם מחלת פרקינסון.

 

החוקרים כותבים כי מדובר במחקר הראשון שהתבסס על בדיקות EEG להערכת המנגנונים בבסיס חרדה על-רקע מחלת פרקינסון והנתונים מספקים תובנות חדשות ותומכים בממצאי מחקרים קודמים, כך שבדיקת EEG עשויה לשמש כאמצעי להערכת הפרעות אלו. עם זאת, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור הממצאים בחולים עם הפרעות חרדה נוספות.

 

Neurophysiologie Clinique 2022

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני