חדשות

הרחבת ההמלצות לאורח חיים למניעת מחלות לב וכלי דם (מתוך המלצות ה-USPSTF)

14/05/2020

 

במסמך הנחיות חדש מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) מתפרסמות המלצות לפיהן יש לספק ייעוץ התנהגותי הכולל המלצות לתזונה בריאה ופעילות גופנית למטופלים בסיכון למחלות לב וכלי דם.

 

הנזקים משנית להתערבויות ייעוץ לתזונה בריאה ופעילות גופנית צפויים להיות מינימאליים. לאור זאת, מומחי ה-USPSTF קובעים בדרגת ודאות מתונה כי להתערבויות לעידוד התנהגות בריאה תועלת בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם במבוגרים בסיכון מוגבר למחלות אלו.

 

בעוד שבשנת 2014 המומחים המליצו על ייעוץ התנהגותי אינטנסיבי למבוגרים בעלי עודף-משקל והשמנת-יתר עם גורמי סיכון ידועים למחלות לב וכלי דם, כולל יתר לחץ דם, בדיסליפידמיה, הפרעה ברמות סוכר בצום או אי-סבילות לסוכר ותסמונת מטבולית, ההמלצה החדשה מכוונת לקבוצה שלא נכללה בעבר בהמלצות ה-USPSTF: מבוגרים עם יתר לחץ דם או לחץ דם מוגבר, רמות כולסטרול מוגברות או בדיסליפידמיה, ואלו עם מגוון גורמי סיכון.

 

ההנחיות החדשות מרחיבות את קבוצת המטופלים בהם מומלץ להקפיד על ייעוץ להתנהגות בריאה, כך שלא מדובר עוד רק במטופלים בעלי עודף-משקל או השמנת-יתר, אלא קבוצה רחבה יותר של מטופלים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

 

סקירה שיטתית של הספרות הרפואית שכללה 94 מחקרים תמכה בהמלצה זו. המחקרים כללו בעיקר משתתפים עם עודף-משקל או השמנת-יתר. מהנתונים ממחקרים אלו עלה כי ייעוץ התנהגותי לווה בסיכון מופחת לסיבוכים מג'וריים, כולל ירידה של 20% בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, ירידה לש 15% בסיכון לאוטם לבבי וירידה של 48% בסיכון לאירועים מוחיים.

 

למרבה הצער, עד כה, העדויות מצביעות על תועלת מתונה של מרבית ההתערבויות ההתנהגותיות הללו. המומחים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את ההתערבויות הפוטנטיות.

 

מתוך המלצות ה-USPSTF

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני