חדשות

הזיהום שהורג בשקט את חולי ה-COVID-19 , מאמרו של ד''ר לוויטן בניו יורק טיימס הממליץ על בדיקות סטורציה רוטיניות לחיוביים ולחשודים כחיוביים לנגיף

24/04/2020

מאת מערכת אי-מד

במאמר מעניין המתפרסם בניו יורק טיימס ע"י ד"ר ריצ'רד לוויטן , מומחה ברפואה דחופה, שהתנדב לסייע בבי''ח Bellevue בניו יורק בטיפול בחולי COVID-19 , הוא מתאר תופעה שלא הייתה מוכרת עד לעידן הקורונה (תופעה שמתוארת כבר גם בספרות) של חולים שהגיעו למיון עם סמנים מובהקים של דלקת ריאות הנגרמת ע"י הוירוס (סטורציה נמוכה, הדמיית CT ועוד), אך שלכאורה היו נינוחים ומלבד קצב נשימה מהיר לא הדגימו סמנים קשים של מצוקה נשימתית.

לוויטן מתאר מטופלים שהגיעו למיון עם סטורציה של 50% , אשר החלו להרגיש תסמינים נשימתיים רק בשעות האחרונות, כאשר במשך כשבוע היו בביתם עם סימפטומים קלים בלבד. חולים אלה שע"פ הפרמטרים שלהם היו נדרשים לאינטובציה (ושבדר"כ כבר אינם בהכרה או עם תסמיני מצוקה נשימתית קשה) היו למרבה הפלא עדיין ערניים ונינוחים יחסית (לוויטן מספר שאת חלק מהחולים הללו שאליהם הוא ניגש לטפל הוא מצא משוחחים בסלולארי שלהם...) .

הוא מגדיר את התופעה הזו כ"היפוקסיה שקטה" שעלולה להטעות את הצוות המטפל שכן היא עלולה בדר"כ להתקדם במהירות רבה ובצורה מאוד אגרסיביות, ולכן הטיפול בחולים אלה חייב להיות מהיר ואינטנסיבי כבר בשלב הזה.

המסקנה של לוויטן היא שחשוב שכל מי שחלה בקורונה או בסיכון לתחלואה יבצע בדיקות סטורציה שוטפות, ללא קשר לתוצאות בדיקת נוכחות הוירוס.

ההמלצה הזו היא גם לצוות הרפואי שעלול היה להיחשף לנגיף (לוויטן מספר שבדיקה זו הצילה לדעתו חיים של 2 רופאים בבית החולים שבהם הירידה בסטורציה היוותה הסמן לכך שנדבקו) , וגם למטופלים, במיוחד אם נמצאו חיוביים לנגיף. 

למאמר המלא

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני