חדשות

הריון אינו מעלה את הסיכון לפרכוסים בנשים עם אפילפסיה (N Engl J Med)

28/12/2020

 

בנשים עם אפילפסיה אין סיכון מוגבר לפרכוסים במהלך היריון כל עוד הן מקפידות על ניטור הדוק של רמות התרופות בדמן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות שיעור הפרכוסים במהלך היריון בקרב נשים עם אפילפסיה. כעת, הם השלימו מחקר פרוספקטיבי, תצפיתי, רב-מרכזי, בו השוו את תדירות הפרכוסים במהלך היריון לאורך תקופת משכב לידה (6 השבועות הראשונים לאחר לידה) (תקופה 1) עם תדירות הפרכוסים במהלך התקופה שלאחר הלידה (7.5 החודשים הבאים לאחר לידה) (תקופה 2). נשים לא הרות עם אפילפסיה שימשו כקבוצת ביקרות והיו במעקב לאורך תקופה דומה של 18 חודשים.

 

התוצא העיקרי היה אחוז הנשים עם תדירות גבוהה יותר של פרכוסים במהלך התקופה הראשונה ובמהלך התקופה השניה. עוד בחנו החוקרים את השינויים במינוני תרופות נוגדות-פרכוס בשתי הקבוצות במהלך 9 החודשים של התקופה הראשונה.

 

מדגם המחקר כלל 351 נשים הרות ו-109 ביקורות עם אפילפסיה. מבין 299 נשים הרות ו-93 ביקורות עם היסטוריה של פרכוסים אשר פגעו בהכרה נתונים זמינים בשתי תקופות הזמן, תדירות הפרכוסים הייתה גבוהה יותר במהלך התקופה הראשונה, בהשוואה לתקופה השניה, ב-70 נשים הרות (23%) וב-23 ביקורות (25%) (יחס סיכויים של 0.93 רווח בר-סמך 95% של 0.54-1.60). במהלך ההיריון, המינון של הטיפול התרופתי בנוגדי-פרכוס השתנה לפחות פעם אחת ב-74% מהנשים ההרות וב-31% מהביקורות (יחס סיכויים של 6.36, רווח בר-סמך 95% של 3.82-10.59).

 

בקרב נשים עם אפילפסיה, אחוז הנשים בהן תועדה היארעות מוגברת של פרכוסים במהלך ההיריון, בהשוואה להיארעות הפרכוסים במהלך התקופה שלאחר הלידה, היה דומה לאחוז הנשים שלא היו הרות באותן תקופות זמן. שינויים במינוני תרופות נוגדות-פרכוס היו נפוצים יותר בנשים הרות, בהשוואה לביקורות.

 

N Engl J Med 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני