חדשות

הנחיות חדשות מטעם ASCO בנושא סרטן ערמונית עמיד לסירוס (J Clin Oncol)

30/04/2017

 

איגוד ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology) פרסם נייר עמדה אודות הגישה של אונקולוגים לטיפול הורמונאלי קו-שני בגברים עם סרטן ערמונית, שלא טופלו קודם לכן בכימותרפיה והגידול שלהם התקדם לסרטן ערמונית עמיד לסירוס, למרות השגת רמות טסטוסטרון בטווח היעד.

 

נייר העמדה התמקדה בשתי קבוצות חולים: גברים שלא קיבלו טיפול כימותרפי, שהם אסימפטומטים, עם עדות ביוכימית בלבד לסרטן ערמונית עמיד לסירוס, וגברים עם עדות לגרורות אך תסמינים מינימאליים.

 

בגברים שפיתחו סרטן ערמונית עמיד לסירוס למרות רמות טסטוסטרון בטווח סירוס, יש לשמור על מצב זה לעד. האמצעים לעשות כן כוללים ניתוח כריתת אשכים או טיפול תרופתי באגוניסטים או אנטגוניסטים ל-LHRH או אנטי-אנדרוגנים.

 

טיפול הורמונאלי קו-שני אינו מיועד לגברים שלא קיבלו טיפול כימותרפי קודם, חולים ללא עדות למחלה ביוכימית בלבד וחולים בהם הרושם כי קיים סיכון נמוך לגרורות לאור רמות PSA בלבד או זמן הכפלה איטי של רמות PSA.

 

ניתן לשקול טיפול הורמונאלי קו-שני המפחית רמות PSA או מאט קצב הכפלת PSA בגברים שלא קיבלו טיפול כימותרפי קודם, אך מצויים בסיכון גבוה להתפתחות גרורות לאור קצב הכפלת PSA או היקף רמות האנטיגן. לחילופין, ניתן לשקול מעקב בלבד אחר קבוצת חולים זו, בתנאי שהם נותרו עם רמות טסטוסטרון בטווח סירוס. טיפול כימותרפי או אימונותרפי אינו מומלץ, למעט במסגרת מחקר קליני.

 

בגברים ללא טיפול כימותרפי קודם שפיתחו סרטן ערמונית עמיד לסירוס, עם עדות הדמייתית לגרורות אך תסמינים מינימאליים ניתן לשקול טיפול ב-Abiraterone Acetate בשילוב עם פרדניזון או Enzalutamide. שתי התרופות הוכחו ככאלו המובילות להארכת הישרדות ללא-התקדמות והישרדות כוללת ושתיהן נסבלות היטב.  לחילופין, ניתן לשקול טיפול אימונותרפי ב-Sipuleucel-T או טיפול כימותרפי ב-Docetaxel עם פרדניזון, או טיפול ב-Radium-223 בחולים אלו.

 

תכשירים אנטי-אנדרוגניים פרדניזון או Ketoconazole עם הידרוקורטיזון מספקים תועלת קלינית מתונה בלבד במקרים אלו, אך ניתן לשקול טיפולים אלו במידה ואפשרויות טיפול אחרות אינן זמינות, או אינן נסבלות היטב.

 

יש להציע טיפול פליאטיבי לכל הגברים שלא קיבלו טיפול כימותרפי קודם עם סרטן ערמונית עמיד לסירוס עם עדות לגרורות, בפרט חולים עם תסמינים של המחלה או ירידה באיכות החיים.

 

אין מספיק עדויות בכדי לקבוע את הסדר האופטימאלי של טיפול הורמונאלי קו-שני בשתי קבוצות החולים הללו.

 

 

יש לעקוב אחר רמות PSA כל- 4-6 חודשים בגברים ללא עדות הדמייתית לגרורות ובאלו עם זמן הכפלת PSA איטי. יש לבדוק רמות PSA כל שלושה חודשים בגברים עם הכפלה מהירה של רמות PSA, עליית PSA מהירה, או עם עדות הדמייתית לגרורות.

 

אין המלצה לבדיקות הדמיה שגרתיות, אלא אם רמות ה-PSA אינן מהוות סמן מדויק למחלה בחולה הנתון.

 

 

J Clin Oncol. Published online April 25, 2017

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני