חדשות

טיפול הורמונאלי ארוך-טווח עלול לגרום נזק לחלק מהחולים עם סרטן ערמונית (מתוך כנס ה-ASTRO)

19/09/2019

 

בעוד שההנחיות הנוכחיות לטיפול בסרטן ערמונית ממליצות להציע לכל הגברים טיפול הורמונאלי עם טיפול SRT (Salvage Radiotherapy) לאחר התערבות ניתוחית והישנות ביוכימית, מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ASTRO עולה כי בגברים עם רמות PSA נמוכות טיפול הורמונאלי חליפי צפוי לגרום יותר נזק מתועלת.

 

מהנתונים המוקדמים של המחקר הגדול בשם NRG Oncology/RTOG 9601 עלה כי תוספת שנתיים של טיפול כנגד אנדרוגנים לטיפול קרינתי לאחר-ניתוח בחולים עם מחלה חוזרת הובילה להארכת הישרדות ארוכת טווח. תוצאות המחקר הנ"ל הובילו להמלצה כי באוכלוסיה זו יש לפל בקרינה עם טיפול הורמונאלי ארוך-טווח לאחר ניתוח.

 

עם זאת, מניתוח נוסף של הנתונים הללו והתמקדות בתת-קבוצה של גברים עם רמות PSA נמוכות לאחר ניתוח ערמונית עולה כי אין תועלת הישרדותית לטיפול הורמונאלי ארוך-טווח וכי למעשה, גישה זו הובילה לעליה משמעותית בסיכון לתמותה מסיבות אחרות.

 

בחולים עם רמות PSA של עד 0.6 ננוגרם/מ"ל תועד סיכון גבוה כפליים לתמותה מסיבות שאינן קשורות לממאירות, כאשר טיפול הורמונאלי ניתן כתוספת למשטר הטיפול בהם, והסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד בקרב אלו עם רמות PSA הנמוכות ביותר (0.2-0.3 ננוגרם/מ"ל).

 

בתת-קבוצה זו תועד גם סיכון גבוה פי 3-4 למשלב של אירועים לבביים חמורים ובעיות נוירולוגיות.

 

החוקרים מסבירים כי הם הראו לראשונה כי רמת ה-PSA של מטופל עשויה לשמש כמדד חיזוי, כאשר רמת PSA לפני טיפול קרינתי עשויה לסייע בזיהוי החולים הצפויים לתועלת הרבה ביותר של טיפול הורמונאלי.

 

מתוך כנס ה-ASTRO

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני