חדשות

הערכת התועלת של Pembrolizumab כנגד סרטן ערמונית (Journal of Clinical Oncology)

11/12/2019

 

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על נתונים ממחקר KEYNOTE-199, מהן עולה כי לטיפול ב- Pembrolizumab (קיטרודה) פעילות מוגבלת בחולים נבחרים עם סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של Pembrolizumab בחולים עם סרט ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס. מחקר KEYNOTE-199 היה מחקר בשלב II, אשר כלל שלושה מדגמים של חולים עם סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס, אשר טופלו ב-Docetaxel וכן קיבלו טיפול אנדוקריני. שני המדגמים הראשונים כללו חולים עם מחלה מדידה לפי קריטריוני RECIST, עם עדות ל-PD-L1 (מדגם 1), או ללא PD-L1 (מדגם 2). המדגם השלישי כלל חולים עם מעורבות בעיקר של העצם, ללא תלות בביטוי PD-L1.

 

כל המשתתפים במחקר טופלו בעד 35 מחזורים של  Pembrolizumab במינון 200 מ"ג, אחת לשלושה שבועות.  

 

התוצא העיקרי של המחקר היה שיעורי תגובה אובייקטיבית לפי קריטריוני RECIST v1.1 בשני המדגמים הראשונים. תוצאי סיום משניים כללו את שיעורי בקרת מחלה, משך תגובה לטיפול, הישרדות כוללת ובטיחות הטיפול.

 

המחקר כלל בסך הכול 258 חולים: 133 חולים במדגם הראשון, 66 חולים במדגם השני ו-59 חולים במדגם השלישי.

 

שיעורי התגובה האובייקטיבית עמדו על 5% במדגם הראשון ו-3% במדגם השני. חציון משך התגובה לטיפול טרם נקבע במדגם הראשון של חולים עם מחלה מדידה וחיובית ל-PD-L1 ועמד על 10.6 חודשים במדגם השני של חולים עם מחלה מדידה ושלילית ל-PD-L1.

 

שיעורי בקרת מחלה עמדו על 10% במדגם הראשון, 9% במדגם השני ו-22% במדגם השלישי. חציון משך ההישרדות הכוללת עמד על 9.5 חודשים במדגם הראשון, 7.9 חודשים במדגם השני ו-14.1 חודשים במדגם השלישי.

 

אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי תועדו ב-60% מהחולים, כאשר ב-15% מהמקרים אירועים אלו היו בדרגת חומרה 3-5 וב-5% מהמקרים הובילו להפסקת הטיפול.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול מונותרפי ב- Pembrolizumabהדגים פעילות כנגד סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס, לצד פרופיל בטיחות מתקבל על הדעת, בתת-קבוצה של חולים עם מחלה מדידה ומחלה המערבת בעיקר את העצם, לאחר טיפול קודם ב-Docetaxel וטיפול אנדוקריני.

 

Journal of Clinical Oncology, online November 27, 2019

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני