חדשות

במרבית הגברים עם סרטן ערמונית אין צורך בטיפול קרינתי אדג'וונטי (The Lancet)

16/10/2020

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet עולה כי בגברים עם סרטן ערמונית מוקדם ובסיכון גבוה, אין יתרון לטיפול קרינתי אדג'וונטי בהשוואה לטיפול הצלה קרינתי.

 

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות והבטיחות של טיפול קרינתי אדג'וונטי, אל מול מדיניות מעקב בלבד עם טיפול הצלה קרינתי במקרה של התקדמות ביוכימית של סרטן ערמונית.

 

המחקר האקראי, מבוקר, כלל חולים עם לפחות גורם סיכון אחד להתקדמות ביוכימית לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית. המשתתפים במחקר חולקו ביחס 1:1 לטיפול קרינתי אדג'וונטי או לגישת מעקב עם טיפול הצלה קרינתי במקרה של התקדמות ערכי PSA (עליה של לפחות 0.1 ננוגרם/מ"ל בריכוז PSA או שלוש עליות עוקבות).

 

בין 1,396 חולים שנכללו במחקר, 699 חולים (50%) חולקו לקבוצת טיפול הצלה קרינתי ו-697 חולים (50%) לקבוצת טיפול קרינתי אדג'וונטי. הקבוצות היו מאוזנות היטב עם גיל חציוני של 65 שנים.

 

מהנתונים עולה כי 649 מבין 697 החולים (93%) בקבוצת טיפול קרינתי אדג'וונטי דיווחו על קבלת טיפול קרינתי בתוך שישה חודשים; 228 מבין 699 חולים (33%) בקבוצת טיפול הצלה קרינתי דיווחו על קבלת טיפול קרינתי בתוך 8 שנים מההקצאה האקראית.

 

שיעורי הישרדות ללא-התקדמות ביוכימית לאחר 5 שנים עמדו על 85% בקרב אלו בקבוצת טיפול קרינתי אדג'וונטי ועל 88% באלו לאחר טיפול הצלה קרינתי (יחס סיכון של 1.10, p=0.56).

 

לאחר חמש שנים 93% מהחולים בקבוצת טיפול קרינתי אדג'וונטי ו-92% מהחולים בקבוצת טיפול הצלה קרינתי לא נדרשו לטיפול הורמונאלי מחוץ לפרוטוקול (p=0.53).

 

אי-נקיטת שתן הייתה חמורה יותר לאחר שנה אחת בקבוצת החולים שקיבלו טיפול קרינתי אדג'וונטי (מדד ממוצע של 4.8 לעומת 4.0, בהתאמה, p=0.023). סטריקטורה בשופכה בתוך שנתיים תועדה ב-6% מהחולים בקבוצת טיפול קרינתי אדג'וונטי, לעומת 4% מאלו בקבוצת טיפול הצלה קרינתי (p=0.02).

 

ממצאים מוקדמים אלו אינם תומכים במתן שגרתי של טיפול קרינתי אדג'וונטי לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ומעידים כי גישת מעקב עם טיפול הצלה קרינתי במקרה של התקדמות ביוכימית עשויה להיות הגישה המומלצת בחולים לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית.

 

החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם תוצאות מחקרי RAVES וממצאי מחקר GETUG-AFU 17, שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology, כמו גם עם תוצאות מטה-אנליזה שפורסמה בכתב העת The Lancet, אשר בחנה את התוצאות משלושת המחקרים האקראיים בנושא.

 

The Lancet 2020

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני