חדשות

תוצאות מבטיחות לטיפול רדיואקטיבי חדש כנגד סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס (Lancet)

11/03/2021

 

תכשיר רדיואקטיבי חדש, Lutetium-177-PSMA 1670, הדגים פעילות גבוהה יותר מ-Cabazitaxel כנגד סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס ולווה בשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים בדרגה 3/4, כך עולה מתוצאות מחקר THeraP להערכת הטיפול, אשר פורסמו בכתב העת The Lancet.

 

התכשיר החדש נקשר ל-PSMA (Prostate Specific Membrane Antigen) ומעביר מינונים גבוהים של קרינת ביתא.

 

המחקר נערך ב-11 מרכזים באוסטרליה וכלל גברים עם סרטן ערמונית גרורתי ועמיד לסירוס, בהם תועדה התקדמות מחלה תוך טיפול ב-Docetaxel וטיפול מכוון לאנדרוגנים. המשתתפים התאימו לטיפול ב-Cabazitaxel, אשר לרוב נחשב כטיפול הסטנדרטי באוכלוסיה זו.

 

המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Cabazitaxelדרך הוריד כל שלושה שבועות, למשך עד 10 מחזורים (85 חולים), או לטיפול ב-Lu-PSMA שניתן דרך הוריד כל 6 שבועות למשך עד 6 מחזורים (98 חולים). התוצא העיקרי היה ירידה של לפחות 50% ברמות PSA (Prostate Specific Antigen) מתחילת המחקר. מניתוח לפי כוונה לטיפול עלה כי תוצא זה הושג ע"י 66% מהגברים תחת טיפול Lu-PSMA וע"י 37% מאלו בקבוצת הטיפול ב- Cabazitaxel.

 

חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 5.1 חודשים בשתי הזרועות, אך לאחר 12 חודשים, שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות עמדו על 19% עם Lu-PSMA, לעומת 3% עם Cabazitaxel, עדות לעיכוב משמעותי בהתקדמות המחלה לאחר שישה חודשי טיפול (יחס סיכון של 0.63, p=0.0028).

 

אין נתונים אודות ההישרדות הכוללת של החולים, אך החוקרים מתכננים המשך מעקב אחר המשתתפים במחקר.

 

החוקרים מדווחים כי תרומבוציטופניה בדרגה 3/4 הייתה נפוצה יותר עם Lu-PSMA בהשוואה לטיפול ב- Cabazitaxel (11% לעומת 0%), אך בסך הכול, אירועים חריגים בדרגה 3/4 היו פחות נפוצים עם התכשיר החדש (33% לעומת 53%, בהתאמה). אירועים אלו כללו נויטרופניה (4% לעומת 13%) וחום נויטרופני (0% לעומת 8%). לא תועדו מקרי תמותה על-רקע הטיפול במסגרת המחקר.

 

החוקרים מציינים כי 15 מהגברים שטופלו ב- Cabazitaxel פרשו מהמחקר לפני קבלת הטיפול, ככל הנראה לאור העדפתם את הטיפול ב-Lu-PSMA.

 

 

Lancet. Published online February 11, 2021.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני