חדשות

CPAP אצל הסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה מוריד את הסיכון להישנות של פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה (JACC)

30/04/2013

מאת מערכת אי-מד

הטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (obstructive sleep apnea, OSA) מוריד את הסיכון להישנות של פרפור פרוזדורים (AF) לאחר אבלציה באמצעות צנתר , כך לפי מחקר חדש שאושר לפרסום ב- of the American College of Cardiology.

דום נשימה חסימתי בשינה שכיח מאוד בקרב מטופלים הסובלים מפרפור פרוזדורים, ונקשר לקושי גדול יותר להחזיר את המטופל ולשמור על קצב סינוס נורמלי, בהשוואה למטופלים בלי OSA, כך לפי החוקרים. עם זאת, המחקר החדש מראה כי בעזרת טיפול מתאים עם CPAP (continuous positive airway pressure)  ניתן למנוע  את ההשפעה השלילית  של OSA על הישנות  AF. החוקרים השתמשו במידע פרוספקטיבי שנאסף מ-386 מטופלים שהופנו לקבלת ציון הערכה לאבלציה , על מנת לבחון את ההשפעה של CPAP  על הישנות של AF במטופלים הסובלים מ-OSA. שישה עשר אחוזים מהמטופלים (62 מטופלים ) אובחנו עם OSA (אבחנה שאושרה על ידי עם בדיקת polysomnography), ו-32 מקבוצה זו טופלו ב-CPAP.  במהלך שנת המעקב, אלה שטופלו ב-CPAP שרדו טוב יותר, וללא הישנות של AF (או atrial tachyarrhythmias) , מאשר אלה שלא טופלו ב-CPAP (71.9% מול , 36.7%;כש p=0.01), שיעור דומה (של המטופלים ב-CPAP) לחולים ללא OSA  ( 66.7% כש- p=0.94).

בניתוח רב משתנים, המטופלים עם OSA שטופלו עם CPAP הראו סיכון להישנות AF הדומה לזה במטופלים ללא OSA, אך פחות מחצי מזה של המטופלים עם OSA שלא טופלו ב-CPAP. השרדות ללא אריתמיה וללא תרופות המונעות אריתמיה או בהישנות של הצורך באבלציה , היתה גבוהה פי שניים במטופלי CPAP (65.6%  מול  33.3%  כש- p=0.02). הסיכון לאבלציה החוזרת לא היה שונה באופן משמעותי בין מטופלי ה-CPAP לאלה שלא טופלו ב-CPAP או במטופלים ללא OSA בקרב המטופלים שקיבלו CPAP , ההשרדות ללא אריתמיה היתה גבוהה באופן מובהק באלה שעברו חסימת וריד הריאה (pulmonary vein isolation ) לעומת אלה שטופלו תרופתית (71.9%   מול 45.5% ,כש -  p=0.02). יתר לחץ דם, וAF מתמשך העלו את הסיכון פי שניים להישנות AF בניתוח רב משתנים .

החוקרים מסכמים כי הטיפול ב-CPAP נחוץ במטופלים הסובלים מ-AF  ומ-OSA. ההשפעה החיובית של כלל הטיפולים הנלווים כמו אבלציה, היפוך סינוסים חשמלי והטיפול התרופתי יורדת בהעדר CPAP. הרופאים החוקרים כותבים כי הם בודקים את כל המטופלים שעברו AF לנוכחות של OSA ובמידה והמטופל סובל מכך הם מתחילים בטיפול CPAP בשילוב טיפולים אחרים הייעודיים ל-AF.

בדיווח במדקסייפ מצוטט פרופ' בלחסן מאיכילוב שכתב מאמר מערכת למחקר זה שבו הוא ממליץ לרופאים לבדוק נוכחות OSA בקרב חולי AF , ולהיפך לבדוק נוכחות AF בחולי OSA , ובכל מקרה לטפל ב-OSA .

לכתבה במדסקייפ

J Am Coll Cardiol 2013

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני