חדשות

תוצאות טובות יותר עם הטיפול הנוכחי ביתר לחץ דם ריאתי (JAMA Cardiol)

27/11/2016

 

הטיפול הנוכחי המקובל ליתר לחץ דם עורקי ריאתי מלווה בהישרדות טובה יותר והפחתת שיעור אשפוזים לבתי חולים, כך עולה משני מחקרים נפרדים, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת JAMA Cardiology.

 

החוקרים מאיטליה מסבירים כי האבחנה של יתר לחץ דם עורקי ריאתי מבוססת על לחץ דם ממוצע בעורק הריאה של לפחות 25 מ"מ כספית בצנתור לב ימני במנוחה, לאחר שלילת מחלת לב, מחלת פרנכימה של הריאו, מחלה תרומבואמבולית ומחלות אחרות העלולות לפגוע בהמודינמיקה של מערכת לב-ריאה.

 

חולים רבים כיום נוטלים טיפול משולב של חסמי תעלות סידן, מעכבי PDE5 (Phosphodiesterase type V), אנטגוניסטים לקולטנים לאנדותלין וטיפול חליפי ל-Prostaglandin I2, עם תכשירים חדשים יותר, כולל מעודדי Guanylyl Cyclase ואגוניסטים לקולטנים ל-Prostaglandin I2, שפותחו בשנים האחרונות.

 

מומלץ להפנות חולים תחת טיפול תרופתי מקסימאלי להשתלת ריאות דו-צדדית. מרשם לאימון גופני, שבעבר נחשב למסוכן בחולים אלו, הפך גם כן למרכיב חשוב בטיפול ביתר לחץ דם עורקי ריאתי.

 

במחקר שפורסם באותו גליון, חוקרים מאוניברסיטת מיניסוטה התבססו על נתוני National Inpatient Sample Database להערכת המגמות והתוצאים האחרונים של מבוגרים שאושפזו על-רקע יתר לחץ דם עורקי ריאתי בארצות הברית.

 

שיעור האשפוזים על-רקע יתר לחץ דם עורקי ריאתי ירד בין 2001 ו-2012 בהיקף של 58%, בתקופה בה לא חל שינוי משמעותי בסך האשפוזים מכל-סיבה. הירידה בהיקף זה בשיעור האשפוזים במהלך תקופת המחקר ככל הנראה משקפת את השיפור הכולל בטיפול האמבולטורי בחולים אלו ואת השיפור במהלך המחלה עם טיפול ספציפי במרחיבי כלי דם ספציפיים ליתר לחץ דם עורקי ריאתי.

 

לא חל שינוי משמעותי בשיעורי התמותה באשפוז של חולים עם יתר לחץ דם עורקי ריאתי בין 2001 ו-2012, ומשך האשפוז הממוצע עלה מעט מ-7 ימים בשנת 2001 ל-7.6 ימים בשנת 2012.

 

גורמים שנקשרו באופן בלתי-תלוי עם עליה בתמותה באשפוז כללו אשפוז לבית חולים אוניברסיטאי, הפרעות במאזן נוזלים ואלקטרוליטים, הפרעות קצב לב, אירוע מוחי, אי-ספיקת לב, נזק כלייתי חד, שוק קרדיוגני וכשל נשימתי חד.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את העליה בנטל הקליני והכלכלי של אשפוזים על-רקע יתר לחץ דם עורקי ריאתי ועשויים לסייע לזהות חולים בסיכון מוגבר לאשפוז ממושך ותמותה באשפוז.

 

JAMA Cardiol 2016

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני