חדשות

טיפול ב-Epoprostenol מביא לשיפור יתר לחץ דם ריאתי ביילודים (Am J Perinatol) והערת עורך נאונטולוגיה ד''ר ברזילי

31/12/2018

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

יתר לחץ דם ריאתי פרסיסטנטי ביילודים (Persistent Pulmonary Hypertension of the Newborn) מופיע בשכיחות של כ-10% מהמקרים של כשל נשימתי ביילודים. במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Perinatology מדווחים חוקרים כי ביילודים אלו זוהה שיפור קליני עם טיפול ב- Epoprostenol בשיאוף, ללא אירועים חריגים משמעותיים.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את היעילות של Epoprostenol בשיאוף ביילודים עם PPHN. תוצאים משניים של המחקר כללו תיאור של השימוש בטיפול זה ביילודים והערכת אירועים חריגים בעקבות זאת.

 

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל יילודים מתחת לגיל 28 ימים עם אבחנה של PPHN, אשר טופלו ב- Epoprostenol בשיאוף, ארש ניתן ביחידת טיפול נמרץ בילדים או ביילודים, בין השנים 2004-2016.

 

החוקרים בחנו את תוצאות הטיפול ב-43 יילודים (גיל היריון ממוצע של 36 שבועות). מדובר באוכלוסיה מאוד חולה, עם שיעורי תמותה של 54%. מדדי החמצון השתפרו משמעותית לאחר 12 שעות טיפול (p=0.047), עם תופעת ריבאונד לאחר הפסקת הטיפול. עד תום הטיפול, אחוז החמצן הנשאף פחת משמעותית (p=0.0018). מדדי אקו-לב נטו להתנרמל במהלך הטיפול. החוקרים מדווחים כי לא תועדו תופעות לוואי אפשריות בעקבות טיפול זה.

 

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זהו המחקר הגדול ביותר ביילודים שטופלו ב- Epoprostenol בשל יתר לחץ דם ריאתי פרסיסטנטי של היילוד.

 

Am J Perinatol. 2018 Dec 14

 

הערות עורך נאונטולוגיה, ד"ר ברנרד ברזילי:

PPHN עדיין מהווה אתגר טיפולי לקהילת הניאונטולוגים. לעיתים הטיפול הינו מורכב ביותר ואנו נדרשים אף לשימוש ב-ECMO. Epoprostenol ידוע גם כפרוסטאציקלין או בשמו המיסחרי Flolan. התרופה ידועה כמשפרת זילוח ריאתי כאשר ניתנת IV אולם למיטב ידיעתי זו הקבוצה הגדולה ביותר של טיפול בתרופה זו בשאיפה בילודים עם PPHN. מאחר וזהו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי קשה להתרשם מהיקף השפעת התרופה ב-PPHN ולשם כך אנו זקוקים למחקר גדול פרוספקטיבי כפול סמיות, אולם עדיין ניתן לשקול מתן תרופה זו בשאיפה לאור ממצאי מחקר זה.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני