חדשות

היעילות והבטיחות של Nivolumab עם Ipilimumab לעומת Sunitinib כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן כליות מתקדם (Clin Cancer Res)

06/09/2021

 

בחולים עם סרטן כליות מתקדם עם מאפיינים סרקומטואידים (Sarcomatoid Renal Cell Cancer, או sRCC) מתן משלב Nivolumab (אופדיבו) עם Ipilimumab (יירבוי) כקו-טיפול ראשון הוביל להישרדות ארוכת-טווח חסרת-תקדם, עם שיעורי תגובה ושיעורי תגובה מלאה שהיו גבוהים יותר לעומת Sunitinib.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לחולים עם sRCC פרוגנוזה גרועה ותוצאות לא-אופטימאליות עם טיפול ממוקד. כעת הם מדווחים על תוצאות ניתוח פוסט-הוק של מחקר CheckMate 214 להערכת היעילות של Nivolumab עם Ipilimumab לעומת Sunitinib בחולים עם sRCC.

 

המשתתפים במחקר חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבלת Nivolumab עם Ipilimumab או Sunitinib. תוצאי הסיום בחולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה כללו את ההישרדות הכוללת, הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי תגובה אובייקטיבית.

 

מדגם המחקר כלל 139 חולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה, כמו גם 6 חולים עם מחלה בדרגת סיכון טובה.

 

לאורך מעקב של לפחות 42 חודשים אחר חולים עם sRCC ומחלה בדרגת סיכון בינונית/גרועה, חציון ההישרדות הכוללת נטה לטובת משלב Nivolumab עם Ipilimumab (חציון ההישרדות הכוללת טרם נקבע) לעומת Sunitinib (14.2 חודשים) (יחס סיכון של 0.45, p=0.0004). בדומה, משלב Nivolumab עם Ipilimumab הוביל להישרדות ללא-התקדמות ארוכה יותר משמעותית (26.5 לעומת 5.1 חודשים; יחס סיכון של 0.54, p=0.0093).

 

שיעורי תגובה אובייקטיבית עמדו על 60.8% עם Nivolumab עם Ipilimumab לעומת 23.1% עם Sunitinib, עם שיעורי תגובה מלאה של 18.9% לעומת 3.1%, בהתאמה.

 

לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות במהלך המחקר.

 

ממצאי המחקר תומכים במתן Nivolumab עם Ipilimumab כקו-טיפול ראשון לחולים עם sRCC עם מחלה בסיכון בינוני/גרוע, אשר לא קיבלו טיפול קודם.

 

Clin Cancer Res. 2021 Jan 1;27(1):78-86

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני