חדשות

מתן נוזלים לבדו אינו מונע נזק כלייתי (European Heart Journal)

07/11/2019

 

נזק כלייתי חד הינו סיבוך נפוץ וחשוב המופיע לעיתים קרובות סביב ניתוחים או פרוצדורות פולשניות ולווה בעליה בשיעורי התחלואה והתמותה. נזק כלייתי חד סביב פרוצדורות פולשניות עדיין מהווה בעיה מורכבת ומאתגרת ואין התערבויות רבות שהדגימו תוצאות טובות. במאמר חדש שפורסם בכתב העת European Heart Journal מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיתון מאומץ (Forced Diuresis) עם מתן נוזלים באופן תואם אינו מונע נזק כלייתי חד בחולים לאחר פרוצדורת TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) ועשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בטווח הארוך.

 

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון אם שיתון מאומץ עם מתן תואם של נוזלים דרך הוריד מפחית נזק כלייתי חד בחולים לאחר פרוצדורת TAVI.

 

מחקר REDUCE-AKI (Reducing Acute Kidney Injury) היה מחקר חד-מרכזי, פרוספקטיבי, אקראי, כפל-סמיות, שנועד לבחון את ההשפעות של עירוי סליין תואם לתפוקת השתן במניעת נזק כלייתי חד בחולים לאחר פרוצדורת TAVI.

 

מדגם המחקר כלל 136 חולים לאחר פרוצדורת TAVI (גיל ממוצע של 83.9 שנים, 41.2% גברים).

 

החוקרים מדווחים כי שיעור נזק כלייתי חד לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית בין קבוצת הטיפול הפעיל (25%) וקבוצת טיפול דמה (19.1%) (p=0.408). הם זיהו עליה משמעותית בתמותה בטווח הארוך בקבוצת ההתערבות (27.9% לעומת 13.2%, יחס סיכון של 3.744, p=0.004).

 

המחקר הופסק בשלב מוקדם בעקבות החלטה של ועדת המעקב שהצביעה על חוסר תועלת ואפשרות לנזק עם טיפול זה.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את המנגנונים בבסיס ממצאים אלו.

 

European Heart Journal, October 2019

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני