מאמרי מערכת

סמני ומתווכי דלקת בנוזל מקנה הנשימה של תינוקות שנולדו טרם המועד וטופלו ב-NO בשאיפה (מתוך PEDIATRICS)- מאת ד''ר ברזילי , עורך נאונטולוגיה

22/04/2007

החוקרים השוו מדידות סדרתיות של מתווכי וסמני דלקת בתינוקות, שקיבלו טיפול ב-NO (nitric oxide) בשאיפה או פלצבו על מנת להעריך את האפקטים של טיפול ב-NO בשאיפה על דלקת בריאות בעת BPD (bronchopulmonary dysplasia). בנוסף, המחקר בדק את הקשרים בין ניקודי חומרת נשימה ובין ריכוזים של מתווכי וסמני דלקת בדרכי האוויר.

 

כחלק ממחקר NO למניעת מחלת ריאה כרונית, תת קבוצה של 99 תינוקות (52 תינוקות קיבלו פלצבו ו-47 תינוקות קיבלו NO בשאיפה, כולם מותאמים בנקודת ההתחלה) עברה בדיקה בה נאספה דגימה של נוזל מהקנה הנשימה שלהם בנקודת ההתחלה, לאחר 2 עד 4 ימים ואז כל שבוע בעודם עדיין מונשמים במהלך מחקר טיפול בגז (מינימום של 24 ימים). הנוזל הוערך עבור קיום של  IL-1β, IL-8, TGF-β, N-acetylglucosaminidase, 8-epi-prostaglandin F  ו-hyaluronan. לאחר מכן, התוצאות נורמלו על פי חלבון כולל והמרכיב המפריש של IgA.

 

בנקודת ההתחלה, הייתה שונות ניכרת בין כל אחד מהחומרים, שנמדדו, ולא הייתה קורולציה בין רמות של נוזל אספירט מקנה הנשימה של כל חומר ובין ניקודי חומרת הנשימה. מתן NO בשאיפה לא הביא לכל שינוי משמעותי המותאם על פי זמן עבור החומרים בהשוואה לקבוצת הפלצבו. לא הייתה קורולציה בין סמני/מתווכי הדלקת שנמדדו ובין ניקודי חומרת הנשימה במהלך 24 הימים אל מחקר מתן גז. באנליזת posthoc של המידע עבור תינוקות, שטופלו ב-NO בשאיפה, נמצא הבדל בנקודת ההתחלה ברמות 8-epi-prostaglandin F  עבור תינוקות שפיתחו BPD (n=21) ובין כאלה שלא פיתחו BPD (n=26) בגיל 36 שבועות לאחר וסת אחרונה.

 

לסיכום, NO בשאיפה כפי הניתן במחקר הנוכחי, נראה כבטוח לשימוש. כמו כן, השימוש בו לא נמצא קשור עם עליה כל שהיא בחומרים דלקתיים בדרכי האוויר.

 

PEDIATRICS Vol. 119 No. 4 April 2007, pp. 670-678

 

הערות עורך:

נראה לי כי iNO הינו בטוח בשימוש. מחקר זה שחיפש מדיאטורים המציינים מצב של דלקת בקנה הנשימה, לא מצא כאלה. מעניין, שמדדי הדלקת המוגברים (או לפחות אחד מהם) נמצאו בשכיחות מוגברת בילודים שיפתחו BPD בהמשך.

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני