חדשות

מומחים קובעים כי אירוסולים של נגיף קורונה נפלטים גם בזמן דיבור או נשיפה (מתוך אתר Medscape)

06/04/2020

 

ועדת מומחים הגיעה למסקנה כי אירוסולים של נגיף הקורונה החדש נפלטים גם בזמן נשיפה או דיבור, אך לא ברור עדיין אם חלקיקי הנגיף פעילים ואם נפלטים בכמות מספקת בכדי לגרום לזיהום.

 

החוקרים מסבירים כי למרות שהעדויות בכל הנוגע לנגיף SARS-CoV-2 האחראי למגיפת COVID-19 הן מוגבלות, מהמחקרים הזמינים בנושא עולה באופן עקבי כי תתכן פליטת אירוסולים של הנגיף עם נשימה רגילה, אם כי עדיין לא ברור אם מדובר בצורת הדבקה אפשרית נוספת בנגיף.

 

המומחים קובעים כי הגישה הטובה ביותר בשלב זה כוללת הימנעות גם משיחה או חשיפה לאוויר הננשף מאדם עם עדות לזיהום. הם מדגישים כי הדבר אינו צפוי לשנות את אמצעי המיגון הטובים ביותר במרכזים רפואיים, הכוללים רחצת ידיים והקפדה על ציוד מיגון אישי. למרות שמסיכות N95 מספקות את ההגנה הטובה ביותר, לא ניתן לצפות כי הצוות הרפואי יקפיד על שימוש במסכה כל הזמן. מדובר בשאלה של תעדוף, סיכון וזמינות. בנוסף, קשה להקפיד על השימוש במסכות N95 לאורך תקופות ממושכות וייתכן כי בחלק מהמקרים אין צורך בכך.

 

הועידה בחנה את נושא פליטת האירוסולים לבקשת הבית הלבן והדו"ח ציטט מספר מחקרים שתמכו ברעיון כי נגיף SARS-CoV-2 נישא באוויר. במחקר אחד, החוקרים אספו דגימות אוויר ומשטחים מ-11 חדרים של חולים עם COVID-19 ומצאו רנ"א של הנגיף באוויר, הן בתוך החדר והן מחוץ לחדר.

 

מחקר אחר בחן בתי חולים ואזורים ציבוריים בווהאן ומצא כי הריכוזים הגבוהים ביותר של הנגיף היו בשירותים במרכזים הרפואיים ובחדרים להסרת ציוד המיגון האישי.

 

בדו"ח לא היה אזכור של סקירה שפורסמה לאחרונה ב-Journal of the American Medical Association ע"י רופאים ממסצ'וסטס זו נדון מחקר שמצא כי נשיפה, עיטוש ושיעול מהווים יוצרים ענן העובר לאוויר החדר וכולא ונושא בתוכו צברים של טיפות בגדלים שונים. זמן החיים של הענן עשוי לנוע בין שנייה ועד מספר דקות וענן נושא נגיפים זה עשוי לטייל למרחק של עד 7-8 מטרים.

 

ארגון הבריאות העולמי עדיין טוען כי העדויות הנוכחיות מעידות כי נגיף הקורונה החדש מועבר בעיקר בהדבקה טיפתית ומגע עם אנשים חולים וכי הסיכון כי נישא באוויר תקף רק במהלך פרוצדורות או טיפולים המייצרים אירוסולים.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני