חדשות

מומחים למחלות זיהומיות דנים בשינויים במינוח ובשאלת פרה-סימפטומטי או אסימפטומטי (מתוך אתר Medscape)

14/04/2020

 

מומחים למחלות זיהומיות בארצות הברית דנו בשינויים במינוחים המשמשים לסיווג חולים עם מחלות זיהומיות בעידן COVID-19 והשאלה אם לבחור במונח אסימפטומטי או פרה-סימפטומטי. בנוסף, המומחים מטעם ה-IDSA (Infectious Disease Society of America) דנו גם בהבדלים על-רקע גזע בתוצאות COVID-19.

 

באשר לשינויים באופן ההתייחסות לתסמינים והדבקה בנגיף הקורונה החדש, המומחים טוענים כי המונח פרה-סימפטומטי מתאים יותר מאשר אסימפטומטי. הסיבה לכך נעוצה בכך שלא מדובר במטופלים אסימפטומטים, אלא בכאלו אשר יפתחו תסמינים מאוחר יותר ויתחילו להפיץ את הנגיף 24-48 שעות טרם הופעת התסמינים. לדבריהם, אין ספק כי יש לכך חשיבות רבה שכן חלק מהמחקרים הציעו כי 6-12% מההדבקות מתרחשות במהלך השלב הפרה-סימפטומטי הנ"ל.

 

מהנתונים עולה כי תסמינים גסטרואינסטינאליים נפוצים מאוד בחולים עם COVID-19 ודיווחים מוקדמים הציעו כי שלשול ככל הנראה מופיע בשליש מהחולים. חלק מהחולים בזיהום דיווחו על כאבי בטן כסימן הראשון למחלה.

 

כעת משידוע על מגוון תסמינים רחב יותר על-רקע COVID-19, הרופאים שוקלים את האפשרות כי מדובר בחולה עם COVID-19 במגוון נרחב יותר של חולים. רופאים רבים מקפידים על דרגת חשד נמוכה וסף נמוך יותר להשלמת בדיקות אבחנתיות.

 

המומחים דנו גם בהבדלים בין הגזעים בארצות הברית, כאשר באלבאמה, אפריקאים-אמריקאים מהווים כ-20% מהאוכלוסייה, אך כ-40% מכלל מקרי התמותה עקב COVID-19 תועדו באוכלוסיה זו. הנתונים הבולטים ביותר פורסמו באילינוי ומישיגן, בהן פחות מ-15% מהאוכלוסייה כוללת תושבים אפריקאים-אמריקאים, אך 70% ממקרי התמותה עקב הזיהום תועדו באוכלוסיה זו.

 

המומחים מסכימים כי הבנת ההבדלים הגזעיים בתמותה משנית ל-COVID-19 תדרוש מחקרים רבים נוספים בחודשים הקרובים. חלק מהעניין קשור ככל הנראה לאתגרים של ריחוק חברתי באזורים עירוניים וכי הדבר אפשרי רק באזורים בהם קיימים מרחבים גדולים ואלו לרוב דורשים כסף.  גורם נוסף המשחק תפקיד הינו הגישה לטיפול רפואי, כאשר הבדלים בזמינות טיפול רפואי עלולים להשפיע על התחלואה.

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני