חדשות

הטיפולים התרופתיים הנפוצים כנגד COVID-19 בבתי חולים (מתוך MDedge)

01/05/2020

 

אחד מכל חמישה רופאים הניצב בחזית הטיפול ב-COVID-19 נתן מרשם לטיפול ב-Hydroxychloroquine כנגד הזיהום הנגיפי, כך עולה מסקר חדש.

 

הסקר נערך ב-14-15 באפריל והינו הרביעי בסדרה להערכת השפעת COVID-19 על רופאים.

הסקר שכלל 203 רופאים ראשוניים, רופאי ילדים ורופאים העובדים ביחידות טיפול נמרץ או מחלקות לרפואה דחופה וטיפלו בלפחות 20 חולים עם תסמינים דמויי-שפעת.

 

מהנתונים עולה כי הטיפולים הנפוצים ששימשו בחולים אלו כללו פראצטמול (82% מהחולים), תרופות אנטיביוטיות (41%) ומרחיבי סמפונות (40%). יש לציין כי ב-24 באפריל, מנהל המזון והתרופות האמריקאי הזהיר מפני שימוש ב-Hydroxychloroquine או Chloroquine מחוץ לבתי חולים ומחקרים קליניים.

 

מנתוני הסקר עולה כי גישה לבדיקה הגיעה עד 82% באמצע חודש אפריל, זאת בהשוואה ל-67% במרץ ו-20% בסוף פברואר. מבין המשיבים לסקר באפריל, שיעור הרופאים שדיווחו כי חשו כי המרכז הרפואי שלהם היה מוכן לטפל בחולים היה גבוה כפליים (59% לעומת 24% במרץ).

 

מניתוח תשובות המשיבים לסקר עלה כי מרווח הזמן הממוצע עד חזרה לשגרה עמד על מעט למעלה משישה חודשים ורק 28% האמינו כי המרכז הרפואי שלהם היה מוכן להתפרצות שנייה מאוחר יותר השנה.

 

ברמה אישית, 45% מהמשיבים הביעו חשש בנוגע למקום העבודה שלהם. רופא מטנסי דיווח כי בבית החולים בו עובד קיצצו באנשי צוות והגדילו את העומס המוטל על אלו שנותרו בתפקידם.

 

המשיבים העלו גם הצעות לפעולות נוספות בהן המדינה והרשות המקומית יכולה לנקוט, כולל המשך המלצה לחייב תושבים להישאר בביתם ולהקפיד על אמצעי ריחוק חברתי במטרה לשמור על בטיחות האזרחים ואנשי הצוות הרפואי ולשמור על זמינות הציוד הרפואי.

 

מתוך MDedge

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני